
Ριζικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως ετοιμάζει ο Πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης. Αυτό προκύπτει από ερωτηματολόγιο που απέστειλε αιφνιδιαστικά προς τα μέλη του κόμματος.
Ο κ. Κασσελάκης καλεί τα μέλη να απαντήσουν αν επιθυμούν την αλλαγή του ονόματος όσο και του λογότυπου, ενώ τίθεται και ερώτημα αναφορικά με τον προσδιορισμό του κόμματος, δηλαδή αν θα πρέπει να αυτοπροσδιοριστεί ως κεντροαριστερά ή ως αριστερά.
Μάλιστα, τίθενται ερωτήματα αναφορικά με τα κομματικά όργανα: «Πιστεύεται ότι η τωρινή δομή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτελεσματική;», «είστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των οργάνων του κόμματος;».


Σε σχετική ανάρτησή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πως «αν το Σαββατοκύριακο βρείτε λίγο χρόνο, σας παρακαλώ να μπείτε στον iSyriza και να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που θα βρείτε εδώ. Ζητώ τη γνώμη σας. Γιατί ο νέος κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανήκει σε εσάς. Θα αλλάξουν πάρα πολλά στον νέο ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινάει με το συνέδριό μας, την επόμενη εβδομάδα».
Καλημέρα φίλες και φίλοι,
Αν το Σαββατοκύριακο βρείτε λίγο χρόνο, σας παρακαλώ να μπείτε στον iSyriza και να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που θα βρείτε εδώ: https://t.co/bLIHYnK5Bn
Ζητώ τη γνώμη σας. Γιατί ο νέος κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανήκει σε εσάς.
Θα αλλάξουν πάρα πολλά…
— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) February 17, 2024
Φαίνεται πως ο κ. Κασσελάκης, αναμένεται να θέσει τις ερωτήσεις που περιλαμβάνονται στο εν λόγω ερωτηματολόγιο στο επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.
Πάντως, οι ερωτήσεις αυτές αναδεικνύουν εν πολλοίς την διάθεση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει εκ θεμελίων κόμμα. Τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων σε συνδυασμό με τις δημοσκοπικές μετρήσεις ενόψει και των ευρωεκλογών που δείχνουν το ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμωμένο, ωθούν τον κ. Κασσελάκη να πάρει γρήγορες αποφάσεις και να προχωρήσει σε αιφνιδιαστικές ενέργειες με σκοπό να κερδίσει τη μάχη της δεύτερης θέσης.
Ωστόσο, οι αλλαγές που διαφαίνονται πρόκειται να επιβεβαιώσουν πολλούς από τους επικριτές του που τον κατηγορούσαν ότι οδεύει ουσιαστικά στη δημιουργία ενός νέου κόμματος.


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές