Θετική ήταν η επαναφορά των αγορών της Κίνας, μετά από τις πολυήμερες διακοπές λόγω των εορτασμών της σεληνιακής πρωτοχρονιάς, αλλά τα πρόσημα στις υπόλοιπες αγορές της Ασίας ήταν μικτά.

Ο CSI 300 κέρδισε 0,5%, μετά την απόφαση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας να διατηρήσει σταθερό το βασικό της επιτόκιο, όπως αναμενόταν, στο 2,5% για τη μεσοπρόθεσμη διευκόλυνση δανεισμού ύψους 500 δισ. γιουάν ενός έτους.

Από την άλλη, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech έχασε 2,7%.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας, που είχε φτάσει σε οριακή απόσταση από το υψηλό ρεκόρ την Παρασκευή, σημείωσε πτώση 0,07% ενώ ο ευρύτερος Topix κέρδισε 0,5%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε κατά 1,3%, ενώ ο μικρότερης κεφαλαιοποίησης Kosdaq έκλεισε με οριακές διακυμάνσεις. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε κατά 0,1% υψηλότερα στις 7.665,10 μονάδες.

Την ίδια ώρα, οι αγορές προσπάθησαν να αποτιμήσουν τα νέα μέτρα της Σιγκαπούρης, ότι όλες οι πτήσεις που αναχωρούν από τη χώρα θα πρέπει να χρησιμοποιούν βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF) από το 2026. Επιπλέον, η χώρα σχεδιάζει να προσθέσει φόρο στην αγορά καυσίμων, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων .

Η Σιγκαπούρη σχεδιάζει να φτάσει σε αύξηση 1% στο SAF το 2026, η οποία θα αυξηθεί μεταξύ 3% και 5% έως το 2030, σύμφωνα με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας(CAAS). Η εφαρμογή θα εξαρτηθεί από τις «παγκόσμιες εξελίξεις και την ευρύτερη διαθεσιμότητα και υιοθέτηση του νέου καυσίμου» και η CAAS σκοπεύει να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τους σχετικούς ενδιαφερόμενους έως το 2026.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές