Το σχέδιο της Σιγκαπούρης να επενδύσει περισσότερα από 743 εκατομμύρια δολάρια στην τεχνητή νοημοσύνη τα επόμενα πέντε χρόνια θα μπορούσε να ενισχύσει τη θέση της ως παγκόσμιου επιχειρηματικού κόμβου και καινοτομίας, δήλωσαν στελέχη τεχνολογίας.

Στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό την Παρασκευή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Lawrence Wong είπε ότι η Σιγκαπούρη θα επενδύσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια Σιγκαπούρης, τα επόμενα πέντε χρόνια για να ενισχύσει περαιτέρω τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης της χώρας.

«Περιέργως, σχεδόν τα τρία τέταρτα των επιχειρηματικών κολοσσών παγκοσμίως είναι ανεπαρκώς εξοπλισμένοι για τον μετασχηματισμό της τεχνητής νοημοσύνης, πιστεύοντας ότι οι προετοιμασίες τους περιορίζονται από χρόνο, ανθρώπους και χρήματα», δήλωσε ο Nithin Chandra, διευθύνων σύμβουλος της Νοτιοανατολικής Ασίας στην Kearney, μια παγκόσμια εταιρεία συμβούλων διαχείρισης.

Η «Συμφωνία των 20»: Οι Big Tech στη μάχη κατά των εκλογικών deepfakes

Συνεργασίες

«Αυτή η πρωτοβουλία θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρέχονται από τις τεχνολογικές εξελίξεις και να αξιοποιήσουν νέες ευκαιρίες», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο Wong, τόνισε ότι ως μέρος της επένδυσης, η Σιγκαπούρη θα εργαστεί ώστε να εξασφαλίσει πρόσβαση στα προηγμένα τσιπ «που είναι τόσο κρίσιμα για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Η Σιγκαπούρη θα συνεργαστεί επίσης με κορυφαίες εταιρείες εδώ και σε όλο τον κόσμο για τη δημιουργία κέντρων αριστείας AI για την τόνωση της καινοτομίας, πρόσθεσε.

«Αυτό θα δώσει κίνητρα στις εταιρείες να υιοθετήσουν λύσεις τεχνητής νοημοσύνης, να δώσουν προτεραιότητα στις δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης για να διατηρήσουν ανταγωνιστικό το εργατικό τους δυναμικό και να ενθαρρύνουν στρατηγικές συνεργασίες και ανταλλαγή γνώσεων σε ολόκληρο τον κλάδο, ωθώντας έτσι τη συνολική καινοτομία», υποστήριξε από τον πλευρά του στο CNBC, o Jonathon Dixon, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της APAC στο Cloudflare, έναν παγκόσμιο πάροχο υπηρεσιών cloud.

Οι εργαζόμενοι στη Σιγκαπούρη είναι ήδη οι πιο γρήγοροι στον κόσμο όσον αφορά την υιοθέτηση δεξιοτήτων τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με την έκθεση Future of Work του LinkedIn που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο.

«Η αυξημένη εστίαση και επένδυση σε ικανότητες τεχνητής νοημοσύνης, ταλέντο και ανάπτυξη της βιομηχανίας είναι επίσης συναρπαστική και σημαντική για τη Σιγκαπούρη να ενισχύσει τη θέση της ως κόμβος επιχειρήσεων και καινοτομίας», δήλωσε ο Μάο Τζεν Φου, επικεφαλής της Νοτιοανατολικής Ασίας στην αμερικανική εταιρεία διαχείρισης εμπειρίας Qualtrics.

Η στρατηγική

Η Σιγκαπούρη ήταν μεταξύ των πρώτων χωρών που δημοσίευσε ένα σχέδιο τεχνητής νοημοσύνης το 2019. Τον Δεκέμβριο, το έθνος της Νοτιοανατολικής Ασίας κυκλοφόρησε την Εθνική Στρατηγική AI 2.0 — μια ενημερωμένη έκδοση των πρωτοβουλιών της για τεχνητή νοημοσύνη, που περιγράφει τρόπους προετοιμασίας της οικονομίας να αξιοποιήσει και να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να ενδυναμώσει τους εργαζόμενους και των επιχειρήσεων.

«Η διατήρηση της εστίασης στην τεχνητή νοημοσύνη και τη [μηχανική μάθηση] θα εξασφαλίσει την εξέχουσα θέση της Σιγκαπούρης στις τεχνολογικές εξελίξεις, ενισχύοντας τη θέση της ως ελκυστικού κόμβου για επιχειρήσεις και ταλέντα σε ένα όλο και πιο ψηφιοποιημένο παγκόσμιο τοπίο», δήλωσε η Pannie Sia, γενική διευθύντρια της ASEAN στο Workday.

Για να προωθήσει την υπεύθυνη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, η Σιγκαπούρη κυκλοφόρησε το AI Verify τον Μάιο του 2022 – το πρώτο πλαίσιο δοκιμών διακυβέρνησης τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο και εργαλειοθήκη λογισμικού για εταιρείες. Το εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να διεξάγουν τεχνικές δοκιμές στα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης τους και να καταγράφουν ελέγχους διαδικασίας.

Η Google, η Meta και η Microsoft είναι μεταξύ των εταιρειών που έχουν ήδη δοκιμάσει το εργαλείο AI Verify ή έχουν δώσει σχόλια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης