Σε ιστορικά υψηλό μέγεθος θα αυξηθούν οι επενδύσεις της Microsoft στην Ισπανία, καθώς κατά την διάρκεια συνάντησης του Ισπανού Πρωθυπουργού κ. Pedro Sánchez με τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Brad Smith, ανακοινώθηκε το σχέδιο του αμερικανικών συμφερόντων πολυεθνικού κολοσσού να τετραπλασιάσει τις επενδύσεις του στην Ισπανία, φθάνοντας το ύψος των 1,95 δισ. ευρώ έως το έτος 2025.

Στην εν λόγω συνάντηση μετείχε επίσης ο Ισπανός Υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δημοσίων Υπηρεσιών κ. José Luis Escrivá, καθώς και ο Πρόεδρος της Microsoft España, κ. Alberto Granados. Όπως ανέφερε σχετικά η ισπανική Κυβέρνηση, οι προγραμματιζόμενες επενδύσεις της Microsoft στην Ισπανία αφορούν κυρίως την προώθηση της ανάπτυξης υποδομών τεχνητής νοημοσύνης στην Ισπανία στη διάρκεια της προσεχούς διετίας, προωθώντας την ψηφιακή καινοτομία και την υπεύθυνη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Εκπαίδευση 2 εκατ. ανθρώπων στην Ινδία σε AI δεξιότητες από τη Microsoft

Ο Ισπανός Πρωθυπουργός τόνισε τη συμβολή της Microsoft στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ισπανίας, ο οποίος περιλαμβάνει επενδύσεις σε κέντρα δεδομένων, λειτουργίες έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και συνεργασία με την Κυβέρνηση σε ζητήματα όπως η κυβερνοασφάλεια και η ανάπτυξη εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στην ισπανική Διοίκηση. Οι δύο πλευρές, κατά τη συνάντησή τους επεξεργάστηκαν και υπέγραψαν -όπως αναφέρθηκε στον οικονομικό Τύπο- συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης για την επέκταση της χρήσης της στη δημόσια διοίκηση με παροχή λύσεων τεχνητής νοημοσύνης και προγραμμάτων κατάρτισης για υπαλλήλους μέσω του Υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού, καθώς και την προώθηση της χρήσης υπεύθυνης τεχνητής νοημοσύνης, στην οποία η Microsoft θα συνεργαστεί με τον Ισπανικό Οργανισμό για την Εποπτεία της Τεχνητής Νοημοσύνης (AESIA).

Επίσης, συζητήθηκε και προγραμματίστηκε η υλοποίηση έργων ενίσχυσης της εθνικής κυβερνοασφάλειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας, το Εθνικό Κρυπτολογικό Κέντρο (Centro Criptológico Nacional) του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών (CNI-CCN), το Εθνικό Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας (INCIBE), καθώς και ισπανικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, με έμφαση στις μικρομεσαίες εταιρείες.

Επιπλέον, η αμερικανική πολυεθνική αναμένεται να εγκαινιάσει σύντομα ένα «περιφερειακό κόμβο» κέντρων δεδομένων (Región Cloud de Centros de Datos) στην Αυτόνομη Κοινότητα της Μαδρίτης, ενώ ανακοινώθηκε ακόμη η δημιουργία “Data Center Campus” στην Αραγονία, για επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς από ολόκληρη την Ευρώπη. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ισπανού Πρωθυπουργού, «οι στρατηγικές επενδύσεις της Microsoft στην Ισπανία σε κέντρα δεδομένων και δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης που θα πραγματοποιηθούν με κριτήρια βιωσιμότητας, θα συμβάλουν στη μετατροπή της χώρας μας σε κόμβο διασυνδεσιμότητας και ψηφιακών υποδομών». Ισπανός Πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι «τα τελευταία χρόνια η Ισπανία αναπτύσσει έναν σαφή οδικό χάρτη για την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μέσω της “Digital Spain Agenda”, των επενδύσεων του Σχεδίου Ανάκαμψης, Μετασχηματισμού και Ανθεκτικότητας και της ενίσχυσης της συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα», προσθέτοντας ότι «στα τέλη του 2023 η ισπανική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. πέτυχε ιστορική πολιτική συμφωνία που θα επιτρέψει την επίτευξη του πρώτου ρυθμιστικού πλαισίου για την τεχνητή νοημοσύνη παγκοσμίως, σε συνέχεια της δρομολόγησης του Χάρτη Ψηφιακών Δικαιωμάτων το 2021, με τον οποίο η Ισπανία έχει τοποθετηθεί στη διεθνή πρωτοπορία για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή