Σπάνιο θέαμα για τους τελευταίους πολλούς μήνες, κινηθήκαμε εξόφθαλμα αδύναμα σε σχέση με τους μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες

Παρά το αισιόδοξο ξεκίνημα της συνεδρίασης, οι πωλητές κατάφεραν αναχαιτίσουν την εφόρμηση στα νέα πολυετή υψηλά του Γενικού Δείκτη.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, δημιουργήθηκε έντονη αναστάτωση, κυρίως στους βραχυπρόθεσμους παίκτες, καθώς μια μερίδα αισιόδοξων που τόλμησαν να “παίξουν” την ανοδική διάσπαση έχουν εγκλωβιστεί ήδη.

Το γνωστό bull trap απαιτεί άμεση απάντηση, ειδάλλως θα αποτελέσει ταφόπλακα για το momentum, υπενθυμίζοντας ότι οι εγκλωβισμένοι θα αναγκαστούν να πουλήσουν (με ζημία) πιέζοντας περαιτέρω τις τιμές.

Και συνυπολογίζοντας ότι οι βασικές στηρίξεις στην τάση έχουν ακόμα έναν αέρα 40 μονάδων του Γενικού Δείκτη, οριοθετημένες πέριξ των 1380, αρχίζουν τα διλήμματα.

Υπενθυμίζεται δε ότι η ζώνη 1425-1430 απετέλεσε για τρίτη φορά πεδίο μάχης, από όπου βγήκαν νικητές οι πωλητές, κάτι που προσδίδει και τεχνική αξία. Η στήριξη φαίνεται στις 1401-1403 μονάδες.

Απεναντίας, η Wall Street ξαναπιάνει ρυθμούς ιστορικών υψηλών, με αφορμή τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του νέου κολοσσού που ακούει στο όνομα NVDA (άνοιξε με +12% ο τίτλος).

Κατά παράξενο τρόπο, αυτήν τη φορά η Αθήνα δεν άκουσε τις ιαχές των αμερικανών, και έμεινε πέριξ του αμετάβλητου, ενώ και οι ευρωαγορές είχαν μια πολύ καλή ημέρα.

Αναλύοντας περαιτέρω, τροχοπέδη σε μια καλή θετική συνεδρίαση ήταν ο ΟΤΕ που είδε αρνητικό πρόσημο με μεγάλη συναλλακτική δραστηριότητα σχεδόν 2 φορές ανώτερη του μεσοσταθμικού.

Ενώ ακολούθησαν μαζί του και οι ΜΠΕΛΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΜΟΗ και CENER.

Οι τραπεζικές μετοχές κατάφεραν να ισορροπήσουν χωρις μεγάλη δυσκολία και τελικά τα πρόσημα ήταν μοιρασμένα.

Ειδική μνεία στη REAL CONS που κατέγραψε νέα ιστορικά υψηλά και στο ΚΡΙ που δοκίμασε ενδοσυνεδριακά τα δικά του.

Κλείνοντας, να επαναλάβουμε ότι η απόδοση (ετησ.) στη δημοπρασία του ΕΓΕΔ 6μηνου ανήλθε στο 3,83%, με μέτρια υπερκάλυψη 1,65x. Ελκυστικές παραμένουν οι αποδόσεις (για τους λάτρεις της αγοράς σταθερού εισοδήματος) σε αρκετές σειρές των ΟΕΔ, με μπόνους την αυξημένη πιθανότητα επίτευξης υπεκέρδους από την αύξηση της τιμής των ομολογιών, στο σενάριο που η ΕΚΤ μειώσει δραστικά τα επιτόκιά της εν ευθέτω χρόνω.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση
ο Αντικριστής |

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση

Με δεδομένη την ακαριαία αντίδραση των αγοραστών από τη ζώνη των 1360, είναι λογικό να έχουν τεχνική αξία τα τρέχοντα επίπεδα. Το ερώτημα είναι αν η αγορά θα συνεχίσει χωρίς ανάσα, αφήνοντας έξω πολλούς παίκτες.

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών
ο Αντικριστής |

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών

Συνεχίστηκε η ανοδική προσπάθεια στη Λεωφόρο Αθηνών, μετά τις πιέσεις λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Η συναλλακτική δραστηριότητα πρέπει να βελτιωθεί.

Υπεραποδώσαμε έναντι όλων των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών. Ή κάτι ξέρουμε, ή δεν ξέρουμε τίποτα
ο Αντικριστής |

Υπεραποδώσαμε έναντι όλων των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών. Ή κάτι ξέρουμε, ή δεν ξέρουμε τίποτα

Ευρεία επικράτηση των αγοραστών και στη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας. Την ίδια ώρα που οι ευρωαγορές με το ζόρι μάζευαν τις ημερήσιες απώλειες έως και -1%, ενώ και η Wall Street ήταν διστακτική στο pre market.