Υψηλές ήταν οι επιδόσεις των ξενοδοχείων που διαχειρίζεται η γαλλική αλυσίδα Accor στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του οικονομικού έτους 2023.

Αττική: Αυξήθηκαν τα ξενοδοχεία αλλά και τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

Τα αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2023 επιβεβαιώνουν τις άριστες επιδόσεις των ξενοδοχείων Premium, Midscale και Economy brands, στην Ελλάδα, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, αναφέρει η Accor. Tα έσοδα ανά δωμάτιο (room revenue) αυξήθηκαν 19,6% σε σύγκριση με το 2022, κυρίως λόγω της αύξησης της μέσης τιμής. Η θετική επίδοση προερχόταν κυρίως από ταξιδιώτες αναψυχής που αντιπροσώπευαν το 68,3% της πελατειακής βάσης του Ομίλου μέσα στο έτος, αλλά επίσης τροφοδοτήθηκε από μια ισχυρή αύξηση του business ταξιδιού κατά 34% σε σύγκριση με το 2022.

Τα ξενοδοχεία της Accor στην Ελλάδα υποδέχτηκαν κυρίως Ευρωπαίους επισκέπτες, συνεχίζοντας μια τάση που επιβεβαιώνει τη δημοτικότητα του Ομίλου στην περιοχή, αποτελώντας περίπου το 41% του room revenue. Το 2023, το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου στην Ελλάδα κατέγραψε επίσης ισχυρή αύξηση της ζήτησης από Κινέζους και Αμερικανούς ταξιδιώτες. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι χώρες που αύξησαν τη ζήτηση για τα ξενοδοχεία της Accor στην Ελλάδα ήταν από την Ανατολική Ευρώπη και την Ιβηρική Χερσόνησο.

Μια άλλη τάση που καταγράφηκε το 2023 ήταν η συνεχιζόμενη αύξηση στο μέσο χρόνο μεταξύ της κράτησης και της άφιξης κατά 48,5 ημέρες το 2023 έναντι 44,3 ημερών το 2022.

Θετική δυναμική

Η θετική δυναμική στην Ελλάδα μαρτυρεί την παρουσία στη χώρα μέσω των αναγνωρισμένων Premium, Midscale και Economy brands, τα οποία συνεχίζουν να τροφοδοτούν την έντονη ζήτηση από διεθνείς ταξιδιώτες, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο, δήλωσε ο Fabiano Aouad, VP Operations Accor Ιταλίας και Ελλάδας. . Κατανοώντας τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των ταξιδιωτών, η Accor συνεχίζει να προσφέρει επιλογές διαμονής σε αντιστοιχία με τους επισκέπτες της στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, θα ήθελα να επισημάνω την εξαιρετική απόδοση στα ξενοδοχεία που προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία επισκεπτών, ένας βασικός παράγοντας που συμβάλλει στα θετικά αποτελέσματα του 2023, πρόσθεσε ο Fabiano Aouad.

Τα ξενοδοχεία της Accor στην Ελλάδα είναι στην Αθήνα τα Novotel Athenes, Athens Capital Center Hotel – MGallery Collection, Ιbis Styles Athens Routes, και  Sofitel Athens Airport, στη Ρόδο το Mercure Rhodes Alexia Hotel & Spa, το Ιbis Styles Heraklion Central στο Ηράκλειο Κρήτης, το  NIKO Seaside Resort Crete – Mgallery στη Κρήτη και το Angsana Corfu στην Κέρκυρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός