Σειρά επαφών θα έχει στη Ντόχα του Κατάρ αναμένεται να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  προερχόμενος από τη διήμερη επίσκεψη του στην Ινδία, η οποία αποτιμάται άκρως θετικά για τα αποτελέσματά της σε οικονομικό και επενδυτικό επίπεδο.

Όπως αναφέρει η ertnews.gr ως «κλειδιά» του θα έχει τον ενισχυμένο γεωπολιτικό και οικονομικό ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και το δεδομένο ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί αύριο Σάββατο στις 10 το πρωί με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani, στη Ντόχα, σύμφωνα με ενημέρωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στο επίκεντρο των πρωθυπουργικών επαφών στη Ντόχα θα βρεθούν η Ενέργεια, η Οικονομία, τα ζητήματα ασφαλείας, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η διάχυση της γεωπολιτικής κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η Ελλάδα άλλωστε έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση «Ασπίδες» με αποστολή την προστασία των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα που δέχονται επιθέσεις από τους αντάρτες Χούθι. Η επιχείρηση έχει ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι το επιχειρησιακό στρατηγείο θα βρίσκεται στη Λάρισα με Έλληνα διοικητή, ενώ οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση «Ασπίδες», πέρα από την Ελλάδα, είναι η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν