Την σημαντική αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων κατά 16% και την εξίσου σημαντική αύξηση κατά 21% των εργαζομένων από το 2018 έως σήμερα επεσήμανε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης στη σημερινή του απάντηση σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή της Κ.Ο. της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλέξανδρου Καζαμία, με θέμα: «Οι απολύσεις των συνδικαλιστικών στελεχών και η υποβάθμιση των εργασιακών ελευθεριών στην Ελλάδα».

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός τόνισε: «Η συνδικαλιστική ελευθερία αποτελεί ένα συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων και αυτό η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τον Ν. 4808/2021 έρχεται και το εκσυγχρονίζει και το προσαρμόζει στα σημερινά δεδομένα της αγοράς εργασίας. Σήμερα, οι αυξήσεις των επιχειρήσεων και ο αριθμός των εργαζομένων έχει αυξηθεί σημαντικά. Το 2018 είχαμε στην Ελλάδα 257.000 επιχειρήσεις. Το 2023 πλησιάζουμε τις 300.000 επιχειρήσεις. Έχουμε δηλαδή μια αύξηση που ξεπερνάει το 16% τα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επίσης, το 2018 είχαμε κοντά στα 2 εκατ. εργαζομένους και τώρα έχουμε 2.420.000, δηλαδή πάνω από 420.000 θέσεις εργασίας, 21% αύξηση θέσεων εργασίας με κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έχουν αυξηθεί οι ανάγκες των εργαζομένων και εμείς πρώτοι θέλουμε ένα ζωντανό συνδικαλιστικό κίνημα με θωρακισμένα τα συνδικαλιστικά του δικαιώματα».

Επιθεώρηση εργασίας

Σχετικά με τους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας, ο Υφυπουργός είπε: «Το 2018 οι διενεργηθέντες έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας ήταν 54.294 και το 2023 ήταν 74.033. Έχουμε δηλαδή κατά 34% αύξηση όλων των ελέγχων» ενημέρωσε ο κ. Σπανάκης και πρόσθεσε ότι «όλες οι μεμονωμένες καταγγελίες εργαζομένων εξετάζονται από την Επιθεώρηση Εργασίας. Είναι άδικο» υποστήριξε ο Υφυπουργός «να απαξιώνεται το έργο των δημοσίων λειτουργών, το έργο των συγκεκριμένων Υπηρεσιών, την ώρα που οι ανάγκες είναι αυξημένες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα