Ο σύζυγος μίας υπαλλήλου της BP ομολόγησε την ενοχή του για «insider trading» για παράνομες αγορές μετοχών που έκανε, αφού κρυφάκουσε τη σύζυγό του να μιλά για μια συμφωνία ενώ εργαζόταν από το σπίτι.

Ο Τάιλερ Λούντον παραδέχτηκε ότι αποκόμισε περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια δολάρια σε παράνομα κέρδη από την αγορά χιλιάδων μετοχών της TravelCenters of America πριν από την εξαγορά της από την BP 1,3 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο του 2023, ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Χιούστον.

Η ποινή έχει οριστεί για τις 17 Μαΐου, και ο Λούντον αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια και πρόστιμο έως και 250.000 δολάρια.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ανέφερε ότι ο Λούντον και η σύζυγός του, επικεφαλής συγχωνεύσεων και εξαγορών της BP, εργάζονταν «σε απόσταση 20 μέτρων ο ένας από τον άλλο» στο σπίτι και συχνά παρακολουθούσαν και κρυφάκουγαν ο ένας τις συζητήσεις του άλλου σχετικά με την εργασία.

Ο Έρικ Βέρνερ, διευθυντής του γραφείου της SEC στο Φορτ Γουόρθ, είπε ότι ο Λούντον «εκμεταλλεύτηκε τις απομακρυσμένες συνθήκες εργασίας του και την εμπιστοσύνη της συζύγου του για να επωφεληθεί από πληροφορίες που γνώριζε ότι ήταν εμπιστευτικές».

Σημαντικά κέρδη

Όπως τονίζουν οι Financial Times, στην πολιτική καταγγελία της, η SEC έγραψε ότι ο Λούντον είχε αγοράσει 46.450 μετοχές της αλυσίδας πρατηρίων καυσίμων TravelCenters of America με έδρα το Οχάιο τις εβδομάδες πριν από την εξαγορά της από την BP, την οποία χρηματοδότησε πουλώντας μετοχές άλλων εταιρειών σε αξία άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων. .

Είπε ότι η τιμή της μετοχής της TA αυξήθηκε από 49,94 $ σε 84,83 $ όταν η συμφωνία δημοσιοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2023, οπότε ο Λούντον πούλησε όλες τις συμμετοχές του στην TA για κέρδος 1,76 εκατ. $.

Η SEC είπε ότι η σύζυγος του Λούντον είχε εργαστεί για την απόκτηση της TA από την BP το 2022, ακόμη και όταν το ζευγάρι έκανε διακοπές στη Ρώμη στα τέλη Δεκεμβρίου.

Ο Λούντον, είπε η SEC, δεν είπε αρχικά στη σύζυγό του για την αγορά και την πώληση μετοχών TA, αλλά της ομολόγησε τον Απρίλιο του 2023, αφού του είπε ότι όλοι οι υπάλληλοι της BP που εργάστηκαν για τη συμφωνία θα ελεγχθούν.

«Ζαλισμένη από αυτή την αποκάλυψη», είπε η SEC, η σύζυγός του το ανέφερε στον προϊστάμενό της στην BP και τέθηκε σε διοικητική άδεια. Η BP, είπε η SEC, δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι διέρρευσε εν γνώσει της πληροφορίες στον σύζυγό της, αλλά παρόλα αυτά έχασε τη θέση της.

Η σύζυγος του Λούντον μετακόμισε από το σπίτι τους, είπε, και ξεκίνησε διαδικασίες διαζυγίου τον Ιούνιο του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή