Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε θέση για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τις καταιγιστικές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Η αλλεργία Κασσελάκη στο καταστατικό και η Γεροβασίλη

Ειδικότερα, σύμφωνα με το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, η δήλωσή του είναι η εξής: «Ό,τι είχα να πω το είπα στη δήλωσή μου. Κανένα άλλο σχόλιο, όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα».

Στο μεταξύ, στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το «αν η νέα μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβάνει σε κάποιο βαθμό και την άρνηση του Συνεδρίου και των μελών στην πρόταση Τσίπρα», η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη απάντησε (ρ/σ Στο Κόκκινο): «Προφανέστατα» κάνοντας μια αναδρομή στα όσα συνέβησαν πριν μια εβδομάδα, το περασμένο Σάββατο, όταν αμφισβητήθηκε η πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματος να απευθύνει κάποια απλά ερωτήματα προς τα μέλη με ένα ερωτηματολόγιο.

Ακολούθησε η η Πολιτική Γραμματεία, «στην οποία όπως θα θυμόσαστε -και μάλιστα επικαλούμαι και το κείμενο που συντάχθηκε και δημοσιοποιήθηκε μετά το πέρας της δεύτερης Πολιτικής Γραμματείας- επιβεβαιώθηκε ξεκάθαρα η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη (…)».

Η Δώρα Αυγέρη συνέχισε λέγοντας πως μία ώρα πριν από την έναρξη του Συνέδριου, «στο οποίο όλες και όλοι πιστεύαμε ότι πάμε με αυτή την επιβεβαιωμένη εμπιστοσύνη και στη βάση των θέσεων που συζητήσαμε στον προσυνεδριακό διάλογο, έρχεται η ανάρτηση του πρώην προέδρου, του συντρόφου Αλέξη Τσίπρα, για την πρόταση στην ουσία να υπάρξει εκ νέου διαδικασία για εκλογή του προέδρου από τη βάση. Σε αυτό τα μέλη και οι σύνεδροι που ήταν εδώ, αλλά και τα μέλη -γιατί συνομιλούμε όλοι με όλους- είπαν ‘’ξεκάθαρα όχι’’. Απέρριψαν αυτή την πρόταση».

Η πρόταση Τσίπρα και η απόφαση του Συνεδρίου

Θυμίζουμε πως ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που την Πέμπτη με την παρέμβαση του άναψε «φωτιές» ζητώντας από τον Στέφανο Κασσελάκη να επαναπροσφύγει στην κρίση των μελών του κόμματος διεκδικώντας την επανεκλογή του. Μετά από ένα επεισοδιακό τετραήμερο το Συνέδριο αποφάσισε να μη διεξαχθούν εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του κόμματος, παρά το αίτημα για κάλπες από τον Στέφανο Κασσελάκη και τη δήλωση υποψηφιότητας από την Όλγα Γεροβασίλη.

Η έντονη κόντρα ξεκίνησε μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη που ζήτησε εκλογές στις 10 Μαρτίου, με την Ολγα Γεροβασίλη να απορρίπτει την ημερομηνία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εκείνος έθεσε ζήτημα εκλογών λέγοντας «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» και ότι αν θέλει εκλογές στις 10 Μαρτίου «να τις κάνεις μόνος του».

Η κυρία Γεροβασίλη ζήτησε τήρηση του καταστατικού, που προβλέπει διεξαγωγή εκλογών σε ένα μήνα μετά την ανακήρυξη των υποψηφίων προέδρων. Μάλιστα έδωσε στον Στέφανο Κασσελάκη την επιλογή να αποσύρει την πρόκληση, ώστε με τη σειρά της να αποσύρει την υποψηφιότητά της.

Ακολούθησε ένα σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ τους, με παρεμβάσεις από το προεδρείο και τον Σωκράτη Φάμελλο μέχρι να καταλήξουμε στο «οι μάσκες έπεσαν εκλογές δεν θα γίνουν» του κ. Κασσελάκη.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα