Αύριο Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την εργασία των συνταξιούχων, έτσι ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να παίρνουν όλη τους τη σύνταξη. Αυτό είπε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία, μιλώντας στον Σκάι, πρόσθεσε ότι «με τον τρόπο αυτό, θα μπορούν να σώσουν από 140 μέχρι 300 ευρώ το μήνα. Το μόνο που θα κάνουν είναι μία αίτηση ηλεκτρονικά ή στον ΕΦΚΑ της περιοχής τους. Σήμερα, υπολογίζουμε ότι έχουμε 100.000 συνταξιούχους, οι οποίοι εργάζονται. Από αυτούς, οι 36.000 το δηλώνουν. Τους ανθρώπους πρέπει να τους βοηθήσουμε, τη συνταξή τους την έχουν πληρώσει».

Επίσης, η κα Μιχαηλίδου τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει και υλοποιεί 19 δράσεις για την οικογένεια» και πως «πλέον ο πολίτης δεν δίνει παράβολο για να πάει στα ΚΕΠΑ».

Κατώτατος μισθός: Σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις – Οι διαφορές στις προτάσεις

Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι «θα υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των ιατρών στα ΚΕΠΑ, από 500 που είναι σήμερα θα γίνουν 1200, και ότι οι αμοιβές τους θα αυξηθούν 50%».

Κατώτατος μισθός

Με αφορμή την αύξηση του κατώτατου μισθού που συζητείται αυτές τις μέρες, η κα Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι είναι «η 4η συνεχόμενη αύξηση. Οι φορείς δεν έχουν καταθέσει ακόμα τις απόψεις τους. Ο κατώτατος μισθός θα αρχίζει από …8. Το στοίχημα είναι να έχουμε καλούς μισθούς».

«Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η ανεργία είναι στο 8,9%», πρόσθεσε.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 5 Φεβρουαρίου, με την αποστολή της έγγραφης πρόσκλησης από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης και πρόκειται να ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 22 Μαρτίου. Τότε, θα υποβληθεί η εισήγηση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, προς το υπουργικό συμβούλιο για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού των υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών.

Πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, στην οποία προχωρά η κυβέρνηση. Από 650 ευρώ το 2019, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε σε 663 ευρώ τον Ιανουάριο του 2022, σε 713 ευρώ τον Μάιο του 2022 και, από τον Απρίλιο του 2023, έφτασε τα 780 ευρώ.

Τέλος, αναφερόμενη στους ναυτικούς, η κα Μιχαηλίδου επεσήμανε ότι «μέσα από το κινητό τους, την εφαρμογή mynat, θα μπορούν να βλέπουν όλο τον ασφαλιστικό τους βίο»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
ΔΥΠΑ: Εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» στον Πειραιά
Tax |

Εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία»

Στη σημερινή εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» συμμετείχαν περισσότερες από 70 επιχειρήσεις από τη ναυτιλία, την ακτοπλοΐα, τα ναυπηγεία, τον θαλάσσιο τουρισμό και το yachting