Και όσο περνούν οι ημέρες, αφενός διαφαίνεται η υποβόσκουσα αισιοδοξία για τη συνέχιση της ανοδικής κίνησης, αφετέρου πλαγιολισθαίνει η μετοχή στο ταμπλό.

Κι αυτό, όχι επειδή βγαίνει κάποιος σοβαρός πωλητής ώστε να πιέσει το χαρτί.

Απλά, οι ενδιαφερόμενοι περιμένουν υπομονετικά τους όρους του placement.

Ώστε να αποσαφηνιστούν οι διαθέσεις της διοίκησης για το συνολικό 27% του ΤΧΣ.

Το δίλημμα παραμένει για το αν στο ενημερωτικό θα συμπεριληφθεί το σύνολο του ποσοστού του Ταμείου ή θα εμφανιστεί κάποιο άλλο σενάριο.

Θεωρούμε ότι όσο μεγαλύτερο το ποσοστό αρχικής διάθεσης, τόσο το καλύτερο για τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις της μετοχής.

Καθώς αν η διοίκηση “βλέπει μπροστά της” άνοδο, θα βιαστεί να απεμπλακεί σήμερα, ώστε και να έχει και τους “νέους” μετόχους ευχαριστημένους, και να ..κλείσει παλιά μέτωπα.

Σε κάθε περίπτωση, ο τίτλος αναμένεται να αποκτήσει ασύμμετρα υψηλή μεταβλητότητα στις ερχόμενες συνεδριάσεις, με  ό, τι αυτό συνεπάγεται για τον χαρακτήρα των εμπλεκομένων.

Με άλλα λόγια, αν κάποιος δεν επιθυμεί ..συγκινήσεις, καλύτερα να μην ακολουθήσει καθόλου, ή έστω να το κάνει με μικρό κεφάλαιο.

Εξάλλου, όλοι θυμόμαστε πώς “κουνάει” η μετοχή σε τέτοιου είδους εταιρικά γεγονότα. Κάποιοι, μάλιστα, ίσως να θέλουν να το ξεχάσουν.

Τεχνικά, η ΠΕΙΡ βρίσκει τις πρώτες σημαντικές στηρίξεις στη ζώνη των 3,80 ευρώ, με πρώτο στόχο τα 4,20. Επίπεδα που φυσικά θα επαναξιολογηθούν κατά τους όρους του ενημερωτικού δελτίου για το placement, που αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Κατά τα λοιπά, το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών στο ταμπλό συμπεριφέρεται άψογα. Το rotation συνεχίζεται με τις συνεχείς εναλλαγές από πρωταγωνιστή σε πρωταγωνιστή, ακόμα και σε τόσο στενό εύρος διακύμανσης. Κάτι που εξασφαλίζει και την υγεία της τάσης.

Υπενθυμίζονται δύο ακόμα ζητήματα. Πρώτον, οι αγορές των ΗΠΑ, Γερμανίας, Ιαπωνίας βρέθηκαν σε νέα ιστορικά υψηλά την περασμένη εβδομάδα, κάτι που αποτυπώνει και το άριστο επενδυτικό κλίμα παγκοσμίως. Ειδικότερα για τον μεγάλο S&P500, έκλεισε αισίως την 15η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 17.. Δεύτερον, το spread του ελληνικού ομολόγου διαπραγματεύεται πλέον και κάτω από τις -ψυχολογικής σημασίας- 100 μ.β., συγκρινόμενο μάλιστα με τις 200 μ.β. ένα έτος πριν και τις 270 μ.β. 18 μήνες πριν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών
ο Αντικριστής |

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών

Συνεχίστηκε η ανοδική προσπάθεια στη Λεωφόρο Αθηνών, μετά τις πιέσεις λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Η συναλλακτική δραστηριότητα πρέπει να βελτιωθεί.

Υπεραποδώσαμε έναντι όλων των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών. Ή κάτι ξέρουμε, ή δεν ξέρουμε τίποτα
ο Αντικριστής |

Υπεραποδώσαμε έναντι όλων των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών. Ή κάτι ξέρουμε, ή δεν ξέρουμε τίποτα

Ευρεία επικράτηση των αγοραστών και στη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας. Την ίδια ώρα που οι ευρωαγορές με το ζόρι μάζευαν τις ημερήσιες απώλειες έως και -1%, ενώ και η Wall Street ήταν διστακτική στο pre market.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τα αντανακλαστικά των αγοραστών ενεργοποιήθηκαν από κρίσιμα επίπεδα στηρίξεων
ο Αντικριστής |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τα αντανακλαστικά των αγοραστών ενεργοποιήθηκαν από κρίσιμα επίπεδα στηρίξεων

Η ανοδική αντίδραση, που ξεκίνησε την Παρασκευή από τη ζώνη των 1370 μονάδων του Γενικού Δείκτη, συνεχίστηκε με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα. Το βλέμμα στρέφεται στα μακροοικονομικά των ΗΠΑ.