Μία νέα ομάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση και την κατάχρηση της τεχνητής νοημοσύνης ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο, αναμένεται να δημιουργήσει ο ιδιοκτήτης της Meta (Facebook), εν μέσω ανησυχιών για παραπλανητικό περιεχόμενο που μπορεί να χειραγωγήσει τα αποτελέσματα.

Η ταχεία ανάπτυξη της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, η οποία μπορεί να δημιουργήσει κείμενο, εικόνες και βίντεο σε δευτερόλεπτα, ανταποκρινόμενη σε προτροπές, έχει προκαλέσει φόβους ότι η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να διαταράξει μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις, σε όλο τον κόσμο φέτος.

Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθούν στις 6-9 Ιουνίου. Οι 720 νομοθέτες της, μαζί με τις κυβερνήσεις της ΕΕ, εγκρίνουν νέες πολιτικές και νόμους της ΕΕ.

«Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, θα ενεργοποιήσουμε ένα Εκλογικό Επιχειρησιακό Κέντρο για να εντοπίσουμε πιθανές απειλές και να εφαρμόσουμε μέτρα μετριασμού σε πραγματικό χρόνο», δήλωσε ο Μάρκο Παντσίνι, επικεφαλής των υποθέσεων ΕΕ της Meta, σε ανάρτηση στο blog.

Deep fakes

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι ειδικοί από τις ομάδες πληροφοριών, επιστήμης δεδομένων, μηχανικής, έρευνας, επιχειρήσεων, πολιτικής περιεχομένου και νομικών ομάδων της εταιρείας θα επικεντρωθούν στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, στην αντιμετώπιση λειτουργιών επιρροής και στην αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με την κατάχρηση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

Η Meta, η οποία επί του παρόντος συνεργάζεται με 26 ανεξάρτητους οργανισμούς ελέγχου δεδομένων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση που καλύπτουν 22 γλώσσες, θα προσθέσει τρεις νέους εταίρους στη Βουλγαρία, τη Γαλλία και τη Σλοβακία, είπε ο Παντσίνι.

Η Meta, η Microsoft η OpenAI και 17 άλλες εταιρείες τεχνολογίας νωρίτερα αυτόν τον μήνα συμφώνησαν να συνεργαστούν για να αποτρέψουν το παραπλανητικό περιεχόμενο τεχνητής νοημοσύνης να παρεμβαίνει στις εκλογές σε όλο τον κόσμο φέτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI