Μικρές διακυμάνσεις καταγράφουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, επιτρέποντας σε αναδιαρθρώσεις θέσεων με βάση τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα, ενώ τηρούν και στάση αναμονής για τα κρίσιμα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,04%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 1,13%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,11% στις 7.692 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,12% στις 17.443 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,02% στις 7.931 μονάδες.

Στο τάμπλο

Σε επίπεδο τίτλων, η επενδυτική εταιρεία και διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων Abrdn κερδίζει 7,4% παρά την ανακοίνωση μείωσης των λειτουργικών κερδών κατά 5%. Η εταιρεία ανακοίνωσε περικοπές 500 θέσεων εργασίας μετά από τις χειρότερες του αναμενομένου εκροές.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός στο λιανικό εμπόριο του Ηνωμένου Βασιλείου επιβραδύνθηκε στο 2,5% τον Φεβρουάριο, από 2,9% τον Ιανουάριο, ενώ είναι το χαμηλότερο ποσοστό από τον Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με την British Retail Consortium.

Ο πληθωρισμός εκτός τροφίμων παρέμεινε σταθερός στο 1,3%, ενώ ο πληθωρισμός των τροφίμων μετριάστηκε από 6,1% σε 5% στη 10η συνεχόμενη πτώση.

Επίσης, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία αναμένεται να αυξηθεί τον Μάρτιο και να διαμορφωθεί στο -29, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από το ινστιτούτο έρευνας αγοράς GfK και το Ινστιτούτο Αγοράς της Νυρεμβέργης (NIM). Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών προβλέπεται να αυξηθεί κατά 0,2 μονάδες στο -6,4. Ο δείκτης προσδοκιών εισοδήματος αναμένεται να αυξηθεί κατά 15,2 μονάδες στο -4,8.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές