Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο ιδρυτής της Raycap και μεγάλος ευεργέτης της Δράμας Κώστας Αποστολίδης.

Η Raycap, εταιρεία 100% ελληνικής ιδιοκτησίας, κατέχει πρωταγωνιστική θέση στην βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας. Είναι μια παγκόσμια κατασκευάστρια προϊόντων ηλεκτρικής προστασίας και συνδεσιμότητας, με ηγετική θέση στην αγορά, που παρέχει λύσεις βιομηχανικής προστασίας από υπερτάσεις, συνδεσιμότητας και διαχείρισης ενέργειας για τηλεπικοινωνίες, ΑΠΕ μεταφορές και άλλους βιομηχανικούς τομείς.

Τα βιομηχανικά προϊόντα προστασίας από υπερτάσεις έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τα συστήματα των πελατών να λειτουργούν με αυξημένη αξιοπιστία, αποδοτικότητα και ασφάλεια. Με έδρα τη Δράμα, η εταιρεία έχει απλώσει πλοκάμια εκτός από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ (με μονάδες, σε Αϊντάχο, Νότια Καρολίνα και Νιου Τζέρσι), την Γερμανία και την Σλοβενία ο όμιλος διαθέτει σήμερα θυγατρικές και στην Κύπρο, την Γαλλία, την Ρουμανία και την Κίνα.

Στις καινοτομίες της εταιρείας περιλαμβάνονται μια σειρά προϊόντων για τη θωράκιση σε εισόδους, ραντάρ αεροδρομίων, ανεμογεννήτριες, τηλεπικοινωνίες, σταθμούς κινητής τηλεφωνίας.

Ευεργέτης της Δράμας

Τα τελευταία χρόνια, ο Κ. Αποστολίδης έχει στηρίξει εμπράκτως πολλές δράσεις στην πόλη της Δράμας, συνεισφέροντας τόσο στον πολιτιστικό όσο και στον αναπτυξιακό τομέα της πόλης, αλλά κατ’ επέκταση και στην ολική μεταμόρφωσή της.

Ο Κώστας Αποστολίδης, μέσω της Raycap είχε αγοράσει το γνωστό Σαντιρβάν τζαμί το οποίο μετέτρεψε σε ένα εξαιρετικό χώρο πολιτισμού, ενώ είναι γνωστές οι προσφορές του με δωρεές μελετών προς το Δήμο Δράμας, όπως για το Κολυμβητήριο, την περιμετρική Κορυλόβου που ξεκίνησαν οι εργασίες ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά του και στην μεγάλη μελέτη για τη ΣΒΑΑ και την ανάπλαση του κέντρου της πόλης, όπως γράφει ο Πρωινός Τύπος.

Ο ιδρυτής της Raycap γεννήθηκε στη Δράμα το 1948, σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), με μεταπτυχιακές σπουδές από τα αμερικανικά πανεπιστήμια Harvard και στο McGill.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα