Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η Σωληνουργεία Κορίνθου, ο κλάδος σωλήνων χάλυβά της, ανέλαβε σύμβαση από την TechnipFMC για 27 χλμ. σωλήνων υψίσυχνης συγκόλλησης (HFW), για το υποθαλάσσιο έργο Utsira High στη Βόρεια Θάλασσα.

ΔΕΣΦΑ: Στη Σωληνουργεία Κορίνθου ο πιστοποιημένος αγωγός μεταφοράς υδρογόνου στη Βόρεια Ελλάδα

Το Utsira High αποτελείται από δύο ξεχωριστά υποθαλάσσια έργα, το Symra και το Solveig, στο κεντρικό τμήμα της Βόρειας Θάλασσας.  Το Symra θα συνδεθεί με την πλατφόρμα Ivar Aasen, ενώ η φάση 2 του Solveig θα συνδεθεί με την πλατφόρμα Edvard Grieg.  Το έργο Utsira High προσθέτει πολύτιμη παραγωγική δυνατότητα στην Aker BP και θα λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια από την ακτή.  Έτσι, οι εκπομπές CO2 στη φάση παραγωγής θα είναι πολύ χαμηλές.

Οι σωλήνες θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργεία Κορίνθου στη Θίσβη όπου και θα εφαρμοστεί επιπλέον εξωτερική, αντιδιαβρωτική επένδυση πολυπροπυλενίου τριών στρώσεων.

Ποια είναι η Aker BP

Η Aker BP διεξάγει έρευνες και παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Νορβηγία.  Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες πετρελαίου στην Ευρώπη, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Όσλο (AKRBP)

Ποια είναι η TechnipFMC

Η TechnipFMC είναι κορυφαίος πάροχος τεχνολογίας τόσο στις παραδοσιακές όσο και στις νέες βιομηχανίες ενέργειας, παρέχοντας πλήρως ολοκληρωμένα έργα, προϊόντα και υπηρεσίες. Με τεχνολογία αποκλειστικής χρήσης και ολοκληρωμένες λύσεις, η εταιρεία μεταμορφώνει τα έργα των πελατών της, βοηθώντας τους να εκμεταλλεύονται νέες δυνατότητες ανάπτυξης ενεργειακών πόρων μειώνοντας ταυτόχρονα τις εκπομπές άνθρακα και υποστηρίζοντας τις φιλοδοξίες τους για ενεργειακή μετάβαση.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα σύμβαση αξίας άνω των 27 εκατ. ευρώ ανέλαβε η Σωληνουργεία Κορίνθου, για τον κλάδο σωλήνων χάλυβά της, από τον ΔΕΣΦΑ, για την κατασκευή και προμήθεια περίπου 56χλμ. σωλήνων χάλυβα ευθείας ραφής βυθισμένου τόξου (LSAW), 30 ιντσών, για την ανάπτυξη του ελληνικού μέρους της Διασύνδεσης Φυσικού Αερίου μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας (IGNM).

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Cenergy Holdings, η ανάπτυξη του IGNM θα ενισχύσει περαιτέρω τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού πόλου, καθώς θα δημιουργήσει νέες ενεργειακές διαδρομές για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και παράλληλα θα αξιοποιήσει τις υποδομές φυσικού αερίου του ΔΕΣΦΑ, όπως ο τερματικός σταθμός LNG στη Ρεβυθούσα και το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου, αλλά και θα παράσχει πρόσβαση στην εισαγωγή LNG από πολλαπλές πηγές, ενισχύοντας τη διαφοροποίηση και την ασφάλεια του εφοδιασμού στην περιοχή.

Πρόκειται για τον δεύτερο αγωγό στην Ελλάδα που θα μπορεί να μεταφέρει έως και 100% υδρογόνο και θα αποτελεί μέρος του άξονα υδρογόνου της χώρας, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς υδρογόνου για τη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη.

Αυτή η συνεργασία για την ανάπτυξη υποδομής για τη μεταφορά υδρογόνου δημιουργεί τη βάση για μια ισχυρή αγορά υδρογόνου στην περιοχή. Η υλοποίηση τέτοιων βασικών επενδύσεων επιτρέπει τη μεταφορά «ανανεώσιμων» αερίων, οδηγώντας στην ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής, σημειώνεται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις