Μοιρασμένα είναι και σήμερα τα πρόσημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το ρυθμό των συναλλαγών όμως να δείχνει ότι επανέρχεται στο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας, μετά από ένα διήμερο χαμηλών «πτήσεων» και αναμονής.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,09% στις 1.410,66 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,15% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.426,21 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,45% στις 1.224,52 μονάδες.

Τελευταίες κινήσεις εν αναμονή της Παρασκευής

Τόσο το κλείσιμο του μήνα αύριο, όσο και οι σχετικές ανακοινώσεις για το placement του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Πειραιώς την Παρασκευή, έχουν επισκιάσει σχεδόν τα πάντα στην αγορά, η οποία κινείται με καθαρά βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και σε πολύ στενά όρια μέχρι να έχει καλύτερη εικόνα. Και η εικόνα έγκειται στο γεγονός ότι δεν είναι μικρό το ενδιαφέρον συμμετοχής στη διαδικασία της Πειραιώς, με πολλά χαρτοφυλάκια είτε να κρατούν τη ρευστότητά τους, είτε να κατοχυρώνουν κέρδη τους, προκειμένου να μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή.

Όπως επισημαίνει ο Αντικριστής, η αγορά είναι διχασμένη για το εάν η “δίκαιη” τιμή στο placement της Πειραιώς σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα θα είναι χαμηλότερη, ή υψηλότερη της τρέχουσας. Εξου και η διελκυστίνδα. Η μετοχή έχει βρει την τεχνική στήριξη των 3,80 ευρώ, την οποία και τίμησε δεόντως, επιβεβαιώνοντας και την αξία της.

Πάντως και σήμερα ο Γενικός Δείκτης έχει βρει σημαντικές στηρίξεις στη ζώνη 1.410 μονάδων, πάνω στην τάση του, ώστε να είναι λογικό να βγαίνουν σταδιακά υποστηρικτικές (επαν)αγορές τίτλων. Η στήριξη ενδεχομένως να συνεχίσει όμως να δοκιμάζεται, ειδικά καθώς ο τραπεζικός κλάδος παραμένει υπό την πίεση της αναζήτησης ρευστότητας.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Eurobank, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha bank, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Λάμδα, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Εθνική, Aegean, Σαράντης, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Πειραιώς.

Η Quest συνεχίζει και σήμερα το μίνι ράλι της, σημειώνοντας κέρδη 3,85%, με την Coca Cola να προσφέρει στηρίξεις με το +1,18% που καταγράφει. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Cenergy, Jumbo και Autohellas, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι ΕΥΔΑΠ και Motor Oil.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες