Αίτηση υπαγωγής στο Κεφάλαιο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε η Thrasio, ο κορυφαίος συνεργάτης της Amazon. Η εταιρεία είπε ότι είχε συμφωνήσει με τους δανειστές να μειώσει περίπου 495 εκατομμύρια δολάρια από το χρέος της. Και πρόσθεσε ότι ότι ορισμένοι πιστωτές έχουν δεσμευτεί να της παράσχουν έως και 90 εκατομμύρια δολάρια σε νέο κεφάλαιο, το οποίο είπε ότι θα διατεθεί για συνεχείς δραστηριότητες και θα της επιτρέψει να συνεχίσει να τρέχει επωνυμίες στο χαρτοφυλάκιό της.

«Η Thrasio είναι ένας από τους μεγαλύτερους πωλητές τρίτων στην αγορά της Amazon και με ενισχυμένο ισολογισμό και νέα κεφάλαια, θα είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να υποστηρίξουμε τις μάρκες μας, να κλιμακώσουμε την υποδομή μας και να δώσουμε μελλοντικές ευκαιρίες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Thrasio, Greg Greeley.

Amazon: Εκτός Ευρωκοινοβουλίου οι λομπίστες της εταιρείας

Οι συνεργασίες

Η Thrasio και άλλοι συνεργάτες της Amazon συγκέντρωσαν δισεκατομμύρια δολάρια από επενδυτές που ήθελαν να εξαργυρώσουν την τρέλα της συγκέντρωσης πωλητών τρίτων . Όλοι αυτοί αγόρασαν πολλά υποσχόμενα προϊόντα και βιτρίνες στο Amazon, για να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα και την επιχειρησιακή τους εμπειρία για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Αλλά η διαφημιστική εκστρατεία άρχισε να εξασθενεί πέρυσι καθώς τελείωσε η πανδημία, η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου επιβραδύνθηκε και η οικονομική αβεβαιότητα αυξήθηκε.

Η Thrasio, η οποία κατετάγη 40η στη λίστα του 2022 CNBC Disruptor 50 , συγκέντρωσε 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία κάποια στιγμή προσπάθησε να εισέλθει στο χρηματιστήριο μέσω μιας εταιρείας εξαγοράς ειδικού σκοπού, ή SPAC, αλλά τα σχέδια έμεινα στο ράφι λόγω μιας περίπλοκης διαδικασίας ελέγχου, ανέφερε το CNBC .

Η εταιρεία απέλυσε περίπου το 20% των εργαζομένων της το 2022 και είδε πολλά στελέχη να αποχωρούν, συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή Josh Silberstein. Εκείνη τη χρονιά ονόμασε τον Greeley, έναν  βετεράνο της Amazon που επέβλεπε την ανάπτυξη του προγράμματος πίστης Prime, ως Διευθύνοντα Σύμβουλο, διαδεχόμενος τον συνιδρυτή Carlos Cashman, ο οποίος παραμένει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Thrasio.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή