Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ. Ταυτόχρονα, ζητά να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τα Τέμπη.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Προσυγκέντρωση επί της οδού Καρόλου

Γιγαντόπανο στα γραφεία του ΟΣΕ

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα αγώνα σε όλα τα εργατικά σωματεία.

Όπως αναφέρει, σήμερα, 28 Φεβρουαρίου 2024, «συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μία διαρκή-ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες».

Επίσης, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα.

Χειρόφρενο στα ΜΜΜ

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς σήμερα, τραβούν χειρόφρενο. Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 9 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ μέχρι και την λήξη της βάρδιας.

24ωρη απεργία πραγματοποιείται στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων.

Ρολά και στις σταθερές συγκοινωνίες σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό καθώς 7 σωματεία ανακοίνωσαν πως συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με 24ωρη απεργία.

Κλειστή η Πανεπιστημίου – «Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα»

Συγκεντρωμένο είναι το πλήθος αυτή τη στιγμή στην Πανεπιστημίου.




Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: «Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Απεργία στο Δημόσιο στις 21 Μαΐου
Επικαιρότητα |

«Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Σε απεργία το Δημόσιο

Η ακρίβεια συνεχίζει να «ροκανίζει» το εισόδημα των Ελλήνων – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα και τα καύσιμα «στριμώχνουν» τους πολίτες, ενώ το πρόβλημα της πανάκριβης στέγασης διογκώνεται