Στους δρόμους για όγδοη εβδομάδα φοιτητές, εκπαιδευτικοί και μαθητές ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Την ίδια ώρα, με την ακρόαση εκπροσώπων φορέων συνεχίζεται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Πανεπιστημιακή και φοιτητική κοινότητα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα «μη κρατικά πανεπιστήμια» με το κλίμα να είναι βαρύ για την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή καθώς βρίσκει απέναντί της τα κόμμα της αντιπολίτευσης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Εξαιτίας του συλλαλητηρίου που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας και την αποσυμφόρηση της κίνησης, η Ελληνική Αστυνομία θα λάβει τα αναγκαία μέτρα τροχαίας -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών- με την πραγματοποίηση κατά περίπτωση εκτροπών και διακοπών κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου, της Σταδίου και της Ακαδημίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των συναθροίσεων – κινητοποιήσεων.

Επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου

Την ίδια ώρα, στο Κοινοβούλιο, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, συνεχίζεται η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, με την ακρόαση εκπροσώπων  άλλων 20 φορέων.

Ειδικότερα, έχουν  προκληθεί  οι εξής φορείς:

-Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος
-Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών
-Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος
-Πρύτανης Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης,
-Προεδρεύων  της Συνόδου των Πρυτάνεων τον ΑΕΙ
-Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού
-Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
-Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκής και Πληροφορικής (ΔΟΑΤΑΠ)
-Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης
-STUDY IN GREECE
-Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού των ΑΕΙ
-Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων
-Οικονομικό Επιμελητήριο
-Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών
-Ανώτερες Δραματικές Σχολές
-Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας
-Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό των ΑΕΙ
-Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας
-Σύλλογος Φοιτητών του ΔΠΘ
-Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών

Την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συζήτηση με την τοποθέτηση των Βουλευτών και την Τρίτη, 5 Μαρτίου, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των τετραήμερων εργασιών.

Κατόπιν θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής στις 7 Μαρτίου με τον πρωθυπουργό να λαμβάνει τον λόγο. Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται μια ημέρα μετά, στις 8 Μαρτίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Ψηφίζεται από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ το πακέτο των 95 δισ. δολαρίων
Επικαιρότητα |

Ουκρανία: Ψηφίζεται από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ το πακέτο των 95 δισ. δολαρίων

Παρά τις αντιρρήσεις των Ρεπουμπλικάνων, αναμένεται να περάσει το πακέτο για την Ουκρανία, το οποίο – να μην ξεχνάμε, ωστόσο – είχε συνδέσει ο Μπάιντεν και με βοήθεια προς το Ισραήλ…