Με κέρδη 8,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 31% έκλεισε το 2023 για την Entersoft. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 28% στα 37,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA ανήλθαν σε 12,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 33%. Τέλος τα ταμειακά διαθέσιμα διαμορφώθηκαν σε 11,2 εκατ. ευρώ έναντι 14,8 εκατ. ευρώ στο τέλος της προηγούμενης χρήσης.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εισηγμένης, το 2023 υπήρξε ένα ακόμη έτος έντονης δραστηριότητας καθώς ολοκληρώθηκαν 4 νέες εξαγορές, νέα προϊόντα λανσαρίστηκαν στην αγορά, επιτεύχθηκε είσοδος σε νέες κάθετες αγορές, και ολοκληρώθηκε το σχέδιο εσωτερικής αναδιάρθρωσης και απλοποίησης της δομής με την συγχώνευση εταιρειών στην Ρουμανία.

Entersoft: Εξαγοράζει την Infopower έναντι 900 χιλ. ευρώ

Σε αυτό το πλαίσιο, η Entersoft πέτυχε ισχυρή ανάπτυξη εσόδων κατά 28%, τόσο οργανικής, κερδίζοντας νέους πελάτες και νέα έργα, όσο και προερχόμενης από εξαγορές.

Ταυτόχρονα, η Εταιρεία πέτυχε για μία ακόμη χρονιά υψηλή κερδοφορία με περιθώριο EBITDA 33,6% που είναι από τα υψηλότερα στον Κλάδο διεθνώς.

Η στρατηγική για το 2024

Για το 2024 η Εταιρεία θα συνεχίσει σε παρόμοιο δρόμο και θα επιδιώξει ισχυρούς διψήφιους ρυθμούς οργανικής ανάπτυξης ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσει την αναζήτηση νέων ευκαιριών εξαγορών τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρουμανία.

Η οργανική ανάπτυξη εκτιμούμε ότι θα παραμείνει ισχυρή για τα επόμενα χρόνια ως αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Ομίλου, που ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τις θεσμικές παρεμβάσεις της Πολιτείας για σταδιακή υποχρεωτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης προς το Δημόσιο, την ενοποίηση των συστημάτων λιανικής με τα POS, την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας και άλλες παρόμοιες παρεμβάσεις που σχεδιάζονται.

Η Entersoft σχεδιάζει και αναπτύσσει επιχειρηματικά λογισμικά και εξειδικευμένες λύσεις ενώ διαθέτει θυγατρικές σε Βουλγαρία, Ρουμανία και ποιοτικά διευρυμένο πελατολόγιο σε δεκάδες χώρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις