Ενδιαφέρουσα η συμπεριφορά των επενδυτών στο ταμπλό, καθώς έτρεξαν να αγοράσουν ΠΕΙΡ πριν να ανακοινωθούν οι όροι του πολυαναμενόμενου placement.

Άνευ ετέρου, η ΠΕΙΡ ήταν ο πρωταγωνιστής της ημέρας.

Εν μέσω γενικότερης ραθυμίας στο ταμπλό, καθώς όλοι περιμένουν με ρευστότητα τους όρους που θα ανακοινώσει η διοίκηση.

Η συναλλακτική δραστηριότητα συνεχίζει μέτρια, είτε σε ποσοτικούς όρους (χαμηλότερος τζίρος από τον μέσο όρο) ή κυρίως σε ποσοτικούς όρους (στενό εύρος διακύμανσης, αρνητική αυτονόμηση από τις διεθνείς αγορές κ.α.).

Ωστόσο, η γενικότερη εικόνα παραπέμπει σε ανοδική συνέχιση.

Η δικαιολογητική βάση εδράζεται πλην άλλων επί της ανθεκτικότητας που εμφάνισαν τόσο τα χαρτιά της μεσαίας και μεγάλης κεφ/σης όσο και οι βασικοί δείκτες στο πτωτικό σκέλος. Ενδεικτικά, ο ΓΔ συντήρησε το επίπεδο των 1390 και επανήλθε δριμύτερος πάνω από τις 1420, εξ αφορμής και της προαναφερθείσας υπεραπόδοσης της ΠΕΙΡ.

Ακόμα, με δεδομένο ότι ο άξονας περιστροφής το συγκεκριμένο διάστημα είναι η ΠΕΙΡ ελέω του placement, το κλείσιμό της σε νέα υψηλά 52 εβδομάδων λέει πολλά για τις διαθέσεις των επενδυτών.

Παρεμπιπτόντως, η μετοχή έβγαλε και πολύ μεγάλο όγκο συναλλαγών παράλληλα με την άνοδο της τιμής, σημαντικά υψηλότερο τόσο σε σχέση με τον μέσο όρο της ίδιας, όσο και σε σχέση με τον όγκο των λοιπών τραπεζικών μετοχών.

Φαίνεται λοιπόν ότι τα πρώτα στοιχήματα έπεσαν, και προφανώς υπέρ του σεναρίου της ανόδου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώτος στόχος για τον Γενικό Δείκτη είναι η ζώνη των 1460, με πολλούς αναλυτές να “βλέπουν” τις 1650 εντός του 2024

Πέραν από την πρωταγωνίστρια, απολαύσαμε λίγες ακόμα μετοχές, με έμφαση τις ΕΝΤΕΡ, ΕΛΧΑ, CENER και ΙΝΛΟΤ.

Η ΕΝΤΕΡ είδε νέα ιστορικά υψηλά, συνεχίζοντας ασταμάτητη. Οι δυνάμεις που την ωθούν είναι πρώτον η κεκτημένη ταχύτητα, ως μια από τις καλύτερες σε όλο το ταμπλό αλλά και στον -ούτως ή άλλως- επιθετικό κλάδο πληροφορικής, δεύτερον τα εταιρικά αποτελέσματα του 2023 που αναμένονται πάρα πολύ ισχυρά και τρίτον η φημολογία για εταιρικό γεγονός (εξαγορά; πώληση;) που θα επηρεάσει άρδην τη θέση των μετόχων και μάλλον προς το καλύτερο.

Οι “αδελφές” ΕΛΧΑ και CENER αφορούν εκ προοιμίου σε δύο εξαιρετικές εταιρείες, η κάθεμια για δικούς της λόγους, πάντως σίγουρα με θερμούς υποστηρικτές. Και ενώ από τη μία η ΕΛΧΑ παραμένει έντονα υποτιμημένη ακόμα και μετά το +21% εντός του 2024, η CENER βρίσκεται σε “δυσθεώρητα υψηλά” επίπεδα και μόνιμα σε ιστορικά υψηλά, με το ..επικό της ανεκτέλεστο έργο να προδιαθέτει για νέες κορυφές.

Τέλος, η πάλαι ποτέ κραταιά ΙΝΛΟΤ φαίνεται να έχει ξυπνήσει για τα καλά μετά την ΑΜΚ, και με τη βελτιωμένη εμπορευσιμότητα δείχνει παντοδύναμη. Εξάλλου, η επιτυχημένη έκδοση ομολόγου (εισηγμένου στο ΧΑ-ΙΝΛΟΤΟ1) βοηθά την ψυχολογία και το γενικότερο “πακετάρισμα” της μετοχής.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση
ο Αντικριστής |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση

Ο Γενικός Δείκτης, όχι μόνο απορρόφησε τους κραδασμούς που εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα ελέω πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ, αλλά κατάφερε να αναρριχηθεί σε πολυετή υψηλά.

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση
ο Αντικριστής |

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση

Με δεδομένη την ακαριαία αντίδραση των αγοραστών από τη ζώνη των 1360, είναι λογικό να έχουν τεχνική αξία τα τρέχοντα επίπεδα. Το ερώτημα είναι αν η αγορά θα συνεχίσει χωρίς ανάσα, αφήνοντας έξω πολλούς παίκτες.

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών
ο Αντικριστής |

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών

Συνεχίστηκε η ανοδική προσπάθεια στη Λεωφόρο Αθηνών, μετά τις πιέσεις λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Η συναλλακτική δραστηριότητα πρέπει να βελτιωθεί.