Μια νέα υπηρεσία ανέπαφων πληρωμών λανσάρει η Viva στην γαλλική αγορά, με στόχο να διευκολύνει τους εμπόρους κάνοντας τις συναλλαγές τους πιο απλές από ποτέ και πιο αποτελεσματικές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ελληνική εταιρεία θα προσφέρει το κορυφαίο σύστημα πληρωμών και αναλήψεων με κάρτες και κινητά, το CB, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω των iPhone, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να λαμβάνουν ανέπαφες πληρωμές από μια ομάδα σχεδόν 76 εκατομμυρίων κατόχων καρτών ή κινητών τηλεφώνων.

Έτσι, οποιαδήποτε γαλλική επιχείρηση, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή μικρή και αν είναι, ή σε ποιο κλάδο ανήκει μπορεί με ένα iPhone να δέχεται κάρτες CB.
«Με την εφαρμογή Tap to Pay των iPhone η Viva, κάνει ένα ακόμη βήμα προς την απεμπλοκή των επαγγελματιών από τα παλαιού τύπου τερματικά πληρωμών, προσφέροντας ευκολία, ευελιξία, εξορθολογισμό των πληρωμών και απλοποίηση των καθημερινών λειτουργιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως σχολίασε μάλιστα ο ιδρυτής Χάρης Καρώνης με ανάρτησή του στα social media, η Viva.com είναι η μόνη που έχει την τεχνολογία Tap on Any Device που χρεώνει ένα τοπικό σχήμα και όχι μόνο τα international schemes και αυτό γιατί έχει επενδύσει 5 συνεχόμενα χρόνια με τοπικά γραφεία σε κάθε χώρα.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή

Για να αρχίσει ένας επαγγελματίας να δέχεται κάρτες CB με Tap to Pay στο iPhone, πρέπει να κατεβάσει την εφαρμογή viva.com | Terminal app από το App Store – σε iPhone XS ή νεότερη έκδοση με την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS. Στο ταμείο, ο πελάτης απλά θα πλησιάσει το κινητό του τηλέφωνο ή την κάρτα ανέπαφων πληρωμών στο iPhone του εμπόρου. Το Tap to Pay στο iPhone χρησιμοποιεί τις ενσωματωμένες λειτουργίες ασφάλειας και απορρήτου του iPhone για να διατηρούνται τα δεδομένα ιδιωτικά και ασφαλή. Κατά την επεξεργασία μιας πληρωμής, η Apple δεν αποθηκεύει αριθμούς καρτών στη συσκευή ή στους διακομιστές της.

Να σημειωθεί πως η Viva.com είναι από τους πρώτους συνεργάτες, με τους οποίους η Apple λάνσαρε το Tap to Pay στο iPhone στην Ευρώπη. Η Viva.com έχει λανσάρει την εφαρμογή επίσης σε Αγγλία, Ολλανδία και Γαλλία, επενδύοντας πρώτη στο δίκτυο των τοπικών παραρτημάτων που επιτρέπουν την άμεση συνδεσιμότητα με τα τοπικά δίκτυα πληρωμών
Επίσης, το CB είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος πληρωμής στην γαλλική αγορά ανάμεσα στις 38+ που προσφέρει η Viva.com συνολικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή