Η Τυνησία αύξησε τις τιμές του πόσιμου νερού έως και 16% λόγω της ξηρασίας που πλήττει την χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Κλιματική αλλαγή: Ξηρασία, κυκλώνες και έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια

Όπως μεταδίδει το Reuters, μετά την παρατεταμένη ξηρασία η μέση βροχόπτωση αυξήθηκε τους τελευταίους μήνες, αλλά κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν αυτή την εβδομάδα ότι το ύψος του νερού στα φράγματα της χώρας έχει υποχωρήσει στο 35% της δυναμικότητας των αποθεμάτων τους.

Ποσοστώσεις

Η βορειοαφρικανική χώρα επέβαλε πέρυσι σύστημα ποσοστώσεων για το πόσιμο νερό και απαγόρευση χρήσης του στη γεωργία. Από το περασμένο καλοκαίρι, έχει διακόψει την παροχή νερού τη νύχτα.

Η τιμή του νερού πάντως θα παραμείνει αμετάβλητη για τους μικρούς καταναλωτές. Όσοι έχουν κατανάλωση άνω των 40 κυβικών μέτρων θα βρεθούν αντιμέτωποι με περίπου 12% αύξηση στα 1,040 τυνησιακά δηνάρια (0,33 δολάρια) ανά κυβικό μέτρο και οι καταναλωτές 70 έως 100 κυβικών μέτρων ανά τρίμηνο θα πληρώνουν 13,7% περισσότερο, στα 1,490 δηνάρια ανά κυβικό μέτρο με άμεση ισχύ.

Στο στόχαστρο οι τουριστικές εγκαταστάσεις

Η υψηλότερη αύξηση αφορά εκείνους των οποίων η κατανάλωση υπερβαίνει τα 150 κυβικά μέτρα και τις τουριστικές εγκαταστάσεις, για τις οποίες η τιμή ανά κυβικό μέτρο αυξήθηκε κατά 16% στα 2,310 δηνάρια.

Η Τυνησία έχει δρομολογήσει εγκαταστάσεις αφαλάτωσης νερού για να προσπαθήσει να αντισταθμίσει την έλλειψη φραγμάτων στη χώρα και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα