Η μεγάλη ώρα που περίμενε το Χρηματιστήριο έφθασε. Η διοίκηση της Piraeus θα ανακοινώσει τους όρους για το placement με κλειστή την αγορά

Κάτι που αυξάνει κατακόρυφα την αγωνία.

Όπως και την τεκμαρτή μεταβλητότητα, ειδικότερα για τη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Διότι οποιαδήποτε ανακοίνωση θα οδηγήσει σε μεγάλη απόκλιση μεταξύ της τιμής στο ταμπλό (κλείσιμο Παρασκευής) και εκείνης που προκύπτει από τους όρους ως “δίκαιη”, θα επιφέρει αυτομάτως ..συγκινήσεις.

Οι επενδυτές μοιάζουν διστακτικοί, ωστόσο είδαμε μια πρώτη κίνηση την Πέμπτη εν είδει προεξόφλησης, κάτι που δεν συνεχίστηκε την Παρασκευή.

Τεχνικα, η μετοχή πάτησε στα 3,80 ευρώ που συνιστούσαν και τη στήριξη, ενώ λίγο μετά χτύπησε και τον πρώτο στόχο στα 4,05.

Επομένως, όλα θα κριθούν από τις ανακοινώσεις.

Κατά τα λοιπά, τα περισσότερα χαρτιά της μεσαίας και μεγάλης κεφαλαιοποίησης έμειναν πέριξ των επιπέδων της εβδομάδας, με το γενικότερο κλίμα να παραπέμπει σε συνέχιση της ανόδου.

Σε αυτό συνεπικουρεί και η συνολική εικόνα των μεγάλων Χρηματιστηριών ανά τον κόσμο. Η Wall Street κράτησε στενή επαφή με τα πρόσφατα επιτευχθέντα ιστορικά υψηλά, ο DAX40 είδε νέα ιστορικά υψηλά, ο ιαπωνικός ΝΙΚΚΕΙ 225 επίσης εντυπωσιάζει με τα ρεκόρ του. Η αγορά κρατικών ομολόγων είναι προφανώς στάσιμη εν αναμονή της -εν καιρώ- μείωσης των επιτοκίων από Fed και EKT, ενώ και ιδιαίτερα η ελληνική αγορά χρέους μοιάζει ελκυστική: τα ομόλογά μας αποδίδουν από 2,8% ληξ. 2026 έως 3,8% ληξ. 2052, την ίδια ώρα που το spread έναντι του γερμανικού πλαγιολισθαίνει συνεχώς, πλέον κάτω από τις 100 μ.β.

Η κρύπτο αγορά συντηρεί το ανοδικό της κρεσέντο, με το BTC κοντά στα ιστορικά υψηλά που είδε στα τέλη του 2021 (προσώρας στην περιοχή των 62000 δολαρίων), υπενθυμίζοντας ότι 14 μήνες νωρίτερα ήταν στα 17000.. Η εικόνα αυτή βοηθά στην αισιοδοξία, καθώς οι επενδυτές λαμβάνουν από παντού “θετικά” νέα.

Και μην έχοντας κάποιον σημαντικό παράγοντα να επιβαρύνει το κλίμα τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή επενδυτική σκηνή, το σενάριο συνέχισης της ανόδου έχει μεγαλύτερη πιθανότητα.

Εστιάζοντας στο ελληνικό ταμπλό, είδαμε αγοραστικό ενδιαφέρον στη ΒΙΟ, η οποία είχε πιεστεί ιδιαίτερα στο πρόσφατο πτωτικό κομμάτι. Είδαμε τον ΟΠΑΠ να συνεχίζει αργά ανοδικά καταγράφοντας και νέα υπερπολυετή υψηλά, με φόντο τη μερισματική του πολιτική που μαγνητίζει επενδυτικά κεφάλαια. Απολαύσαμε νέα ιστορικά υψηλά στην ΕΝΤΕΡ, με τη φημολογία ενός εταιρικού γεγονότος, όπως σχολιάσαμε και χθες. Βιώσαμε σοβαρή ανθεκτικότητα σε αρκετούς τίτλους, και ειδικότερα στα τραπεζόχαρτα, από όπου περιμένουμε να παίξουν τον ρόλο μοχλού στον δρόμο για τις 1650 του Γενικού Δείκτη (περ. 4000 του 25άρη). ΙΝΛΟΤ και ΙΝΚΑΤ μοιάζουν ασταμάτητες, με τις ευλογίες των ξένων.

Τέλος, ειδική μνεία στην αθόρυβη REALCONS, που καταγράφει συνεχώς ιστορικά υψηλά με ισχυρούς τζίρους, πλέον πάνω από 70 εκατ. ευρώ κεφ/ση.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση
ο Αντικριστής |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση

Ο Γενικός Δείκτης, όχι μόνο απορρόφησε τους κραδασμούς που εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα ελέω πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ, αλλά κατάφερε να αναρριχηθεί σε πολυετή υψηλά.

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση
ο Αντικριστής |

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση

Με δεδομένη την ακαριαία αντίδραση των αγοραστών από τη ζώνη των 1360, είναι λογικό να έχουν τεχνική αξία τα τρέχοντα επίπεδα. Το ερώτημα είναι αν η αγορά θα συνεχίσει χωρίς ανάσα, αφήνοντας έξω πολλούς παίκτες.

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών
ο Αντικριστής |

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών

Συνεχίστηκε η ανοδική προσπάθεια στη Λεωφόρο Αθηνών, μετά τις πιέσεις λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Η συναλλακτική δραστηριότητα πρέπει να βελτιωθεί.