«Την ανάληψη θεσμικής πρωτοβουλίας έτσι ώστε να βρεθεί μία λύση για εκείνους τους δανειολήπτες, οι οποίοι δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους προς τον ΟΕΚ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τις εξυπηρετήσουν», προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Σερρών της Ελληνικής Λύσης, Κ. Μπούμπα, με θέμα: «Κίνδυνος για χιλιάδες δανειολήπτες του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) με οφειλές εκτός ρύθμισης».

ΠΟΠΟΚΠ: Κίνδυνος για χιλιάδες δανειολήπτες του τ. ΟΕΚ με οφειλές εκτός ρύθμισης

Συγκεκριμένα ο κ. Σπανάκης είπε: «Η δυνατότητα υπαγωγής των δανειοληπτών του ΟΕΚ στις ευεργετικές διατάξεις της Υπουργικής απόφασης του 2018 για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, παρατάθηκε συνολικά 4 φορές και διήρκησε από τις 19-04-2018 έως 30-06-2021. Στη συνέχεια δεν πραγματοποιήθηκε καμία άλλη παράταση και λόγω του χρόνου που έχει παρέλθει μέχρι και σήμερα από τη λήξη και της τελευταίας παράτασης δεν είναι δυνατή η εκ νέου ενεργοποίησή της».

«Ωστόσο» πρόσθεσε ο κ. Σπανάκης, «είναι χρέος μας να μεριμνήσουμε και για εκείνους τους δανειολήπτες, οι οποίοι δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους προς τον ΟΕΚ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τις εξυπηρετήσουν. Επειδή όμως αυτό «τεχνικά», αν μπορώ να το πω έτσι, δεν μπορεί να γίνει με παράταση της Υπουργικής Απόφασης του 2018, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξετάζει σε συνεννόηση και με τη ΔΥΠΑ την ανάληψη θεσμικής πρωτοβουλίας έτσι ώστε να βρεθεί μία λύση και για αυτούς τους συμπολίτες μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας
Οικονομία |

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας

Ο κ. Χατζηδάκης επισκέφτηκε και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και είπε ότι η αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί το λιμάνι από τις κακοκαιρίες θα γίνει σε χρονικό διάστημα ενός έτους