Στα μέσα στα Απριλίου θα λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία, είπε μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αρχικά δωρεάν έως ότου εξαντληθούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στη συνέχεια το μοντέλο είναι αυτός που έχει να πληρώσει πάει σε απογευματινό χειρουργείο, αυτός που δεν έχει αντί να περιμένει έξι μήνες περιμένει τρεις και είναι όλοι κερδισμένοι» ανέφερε.

«Με την άδεια που θα δίνεται, με άρθρο στο επόμενο νομοσχέδιο στους γιατρούς του ΕΣΥ να κάνουν και ιδιωτικό έργο, αναμένει το υπουργείο να δώσει κίνητρο και να μειώσει τις άγονες προσλήψεις ιδίως στα νησιά» σημείωσε.

«Δεν αντιδικώ με γονείς θυμάτων»

Για την τραγωδία στα Τέμπη και τα περί συγκάλυψης που χρεώνεται η κυβέρνηση ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν αντιδικεί ποτέ με τους γονείς των θυμάτων.

«Δεν αντιδικώ ποτέ με τους γονείς. Οι γονείς είναι γονείς, που έχουν χάσει τα παιδιά τους. Ό, τι και να πεις έχουν δίκιο και ότι κι αν σου πουν έχουν δίκιο. Ως προς το πρώτο αίτημα, δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή καμία ασυλία πολιτικών.
Δεν υπάρχει θέμα βουλευτικής ασυλίας. Στην προκειμένη περίπτωση η βουλευτική ασυλία αναφέρεται σε δράσεις του βουλευτού. Αν αυτό που αναφέρονται είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, αν συζητάμε αν πρέπει να υφίσταται ή όχι νόμος περί ευθύνης υπουργών, φαντάζομαι αυτό εννοούν όσοι υπογράφουν» ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να σας πω ότι δεν γνωρίζω κανένα κράτος στον κόσμο που να μην έχει νόμο περί ευθύνης υπουργών. Νόμο περί ευθύνης υπουργών έφτιαξε το ελληνικό κράτος από το πρώτο Σύνταγμα, από την Επίδαυρο».

Στις κατηγορίες για συγκάλυψη απάντησε:

«Δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς για συγκάλυψη. Η ταχύτητα με την οποία κινούνται οι διαδικασίες είναι απολύτως πρωτοφανής για το ελληνικό κράτος. Είναι το ακριβώς αντίθετο απ’ ότι νομίζει ή προσπαθούν κάποιοι να κάνουν τον κόσμο να νομίζει αυτό το διάστημα» τόνισε.

Και συνέχισε: «Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, έβλεπα αυτό το πανό που έχουν κρεμάσει στην Κουμουνδούρου, το οποίο για μένα είναι ένα μνημείο χυδαιότητας. Όταν δεν έχεις βάλει πανό για το Μάτι και τη Μάνδρα, το να βάζεις πανό για τα Τέμπη στο κόμμα σου, δεν ξέρω πώς μπορεί κανείς να το εκλάβει. Μάλλον σαν επιλεκτική μνήμη θα το έλεγα. Εκτός αν θεωρούμε ότι στο Μάτι δεν πέθαναν άνθρωποι. Νομίζω ότι η προσπάθεια που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ να εργαλειοποίηση τα Τέμπη είναι εξαιρετικά χυδαία. Το πανό στην Κουμουνδούρου είναι μια χυδαιότητα του αισχίστου είδους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα