Η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις, έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή αλλά και τομείς όπως η κτηνοτροφία και η αλιεία.

Οι Γιώργος και Αντώνης Κωστόπουλος, ιδιοκτήτες καϊκιού  μίλησαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Γιώργος Κωστόπουλος, τόνισε πως, «έχουμε πολλά έξοδα, το πετρέλαιο έχει ανέβει πάρα πολύ. Τα αναλώσιμα – λάδια, δίχτυα που χρειαζόμαστε και άλλα – έχουν πάει στην διπλάσια τιμή. Και είναι τα έξοδα πολλά, φτάνουν περίπου στα 30.000 ευρώ τον μήνα. Οι τιμές παραμένουν οι ίδιες εδώ και πολλά χρόνια. πριν από 5 χρόνια τα ψάρια ήταν πιο ακριβά από ό,τι είναι σήμερα. Εμείς τα δίνουμε φθηνά και ο κόσμος τα αγοράζει ακριβότερα. Τα δικά μας προβλήματα είναι μεγαλύτερα, γιατί εξαρτόμαστε από τον καιρό, αν έχει φουρτούνα ή μπουνάτσα. Ζητάμε ό,τι μπορούν να μας δώσουν, να πάρουμε και μείς καμία επιδότηση», τόνισε.

Για τα καύσιμα και τις τιμές των ψαριών, ο κ. Αντρώνεις Κωστόπουλος επεσήμανε πως, «τα καύσιμα είναι ακριβότερα γιατί είναι μονοπώλιο, είναι πολύ πιο ακριβό από ό,τι θα τα παίρναμε από τον Πειραιά ή από κάποιο άλλο μέρος. Το κόστος των ψαριών είναι πολύ χαμηλό ενώ ο καταναλωτής το παίρνει πολύ ακριβά. Για παράδειγμα η μαρίδα, το φελιζόλ έχει 5 ευρώ από εδώ και πέρα, που έχει 7-8 κιλά, και 5 ευρώ/κιλό το αγοράζει ο καταναλωτής».

«Εμείς θα πληρώσουμε και μεταφορικά για να πάει το φελιζόλ στον Πειραιά. Στην ουσία βγάζουμε και από την τσέπη μας. δεν έχουμε κανένα κέρδος. Στους 5 μήνες μπορεί να «μπαίνουμε μέσα». Το καλοκαίρι είναι πιο περιορισμένο. Είναι θέμα τύχης το τι θα πιάσουμε», συνέχισε.

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Τι περιμένουν αγρότες & κτηνοτρόφοι από την κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου, κ. Καπούνης τόνισε πως μετά τις αγροτικές κινητοποιήσεις περίμένουν γίνουν σημαντικές αλλαγές.

«Περιμένουμε να τροποποιηθεί η ΚΑΠ, ότι θα αλλάξει η πράσινη ανάπτυξη και πιστεύω ότι θα υπάρχουν περισσότρα χρήματα στις τσέπες των κτηνοτρόφων και των αγροτών. Αν περιμένουμε κάθε εκλογές για να παίρνουμε χρήματα, καήκαμε», δήλωσε.

Τι περιμένουν από την κυβέρνηση οι αγρότες της Θεσσαλίας μετά την αποκλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Επίδομα γένννησης: Τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου καταβάλλονται τα αναδρομικά σε 58.912 μητέρες
Οικονομία |

Πότε πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης σε 58.912 μητέρες

Το επιπλέον ποσό που προκύπτει μετά την αύξηση του επιδόματος γέννησης, καταβάλλεται στις δικαιούχους χωρίς αυτές να υποβάλλουν νέα αίτηση ή  προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια