Στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, μια από τις κορυφαίες εκθέσεις κινητών παγκοσμίως, εταιρείες από τη Lenovo έως τη ZTE παρουσίασαν ασυνήθιστες οθόνες στις συσκευές τους, προσπαθώντας με την πρωτοπορία τους να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό. Διαφανείς οθόνες, τηλέφωνα που τυλίγονται γύρω από τον καρπό και επεκτάσιμες οθόνες και άλλες τεχνολογικές ιδέες επέδειξαν οι κατασκευαστές gadget αυτή την εβδομάδα για να προσελκύσουν αγοραστές.

Στη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, το Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο παρουσίασαν ασυνήθιστες τεχνολογίες οθόνης. Ενώ οι εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών βελτιώνουν συνεχώς ορισμένες πτυχές των συσκευών, όπως η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και οι κάμερες, η εστίαση τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί περισσότερο στις καινοτομίες στις οθόνες, ειδικά με την εμφάνιση των πτυσσόμενων τηλεφώνων.

Κυβερνοασφάλεια: Τα φθηνά gadget στο στόχαστρο λογισμικού stalkerware

Οι οθόνες έχουν γίνει επίσης κομβικό σημείο

Πολλές από τις οθόνες που παρουσιάστηκαν στην έκθεση προέρχονται από εταιρείες που θέλουν να δημιουργήσουν θόρυβο γύρω από τα προϊόντα τους και να πάρουν μερίδιο της καταναλωτικής πίτας από εταιρείες κολοσσούς όπως η Apple και η Samsung.

«Η απόλυτη κυριαρχία της Apple και της Samsung στις συνδεδεμένες συσκευές σημαίνει ότι άλλες εταιρείες πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαφοροποιήσουν τα προϊόντα τους σε μια προσπάθεια να μαγνητίσουν το βλέμα των καταναλωτών», δήλωσε στο CNBC ο Μπεν Γουντ, επικεφαλής αναλυτής στο CCS Insight.

«Ως αποτέλεσμα, βλέπουμε έναν πολλαπλασιασμό περίεργων και θαυμάσιων νέων σχεδίων, όπως κινητά που φοριούνται στον καρπό, οθόνες που κυλίονται, εικονικές οθόνες 3D και πολλά άλλα».

Το CNBC διάλεξε ορισμένες από τις τεχνολογίες οθόνης που παρουσιάστηκαν στην έκθεση MWC:

Επεκτάσιμο τηλέφωνο Tecno

Η Tecno, θυγατρική της κινεζικής εταιρείας Transsion, η οποία είναι πλέον μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής smartphone στον κόσμο, έδειξε ένα κινητό με επεκτάσιμη οθόνη.

Αφού πατήσετε ένα κουμπί στο επάνω μέρος της συσκευής, η οθόνη μεγεθύνεται πλάγια.

Ονομάζεται Tecno Phantom Ultimate, αυτή είναι μέχρι στιγμής μια πρωτότυπη συσκευή και δεν έχει υπάρξει νήξη για το αν θα βγει στην αγορά.

Τηλέφωνο Motorola που φοριέται στον καρπό

Η Motorola επέδειξε ένα τηλέφωνο στο MWC που μπορεί να λυγίσει με διάφορους τρόπους.

Μία από τις χρήσεις που έδειξε η εταιρεία ήταν πώς το τηλέφωνο θα μπορούσε να περιελιχθεί ώστε να φορεθεί στον καρπό σας και να ταιριάζει με τα ρούχα.

Η διεπαφή στο smartphone προσαρμόζεται ανάλογα με τον τρόπο που κάμπτεται το τηλέφωνο.

Διαφανής φορητός υπολογιστής Lenovo

Η κινεζική Lenovo παρουσίασε ένα πρωτότυπο φορητό υπολογιστή με διαφανή οθόνη.

Η εταιρεία, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής υπολογιστών στον κόσμο, έδειξε πώς ένα αντικείμενο μπορεί να τοποθετηθεί πίσω από την οθόνη και να ανιχνευθεί από τις κάμερες της συσκευής. Στην οθόνη θα εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με το αντικείμενο.

Το τρισδιάστατο tablet της ZTE για το οποίο δεν χρειάζονται ειδικά γυαλιά

Η ZTE παρουσίασε ένα tablet δεύτερης γενιάς που εμφανίζει τρισδιάστατες εικόνες. Συνήθως, οι εικόνες 3D απαιτούν κάποιο είδος γυαλιών για προβολή, όπως συμβαίνει με τις ταινίες 3D στους κινηματογράφους.

Αλλά αυτή η οθόνη παράγει μια τρισδιάστατη εικόνα χωρίς να χρειάζονται ειδικά γυαλιά.

Όταν το CNBC είδε τη συσκευή, η ποιότητα της τρισδιάστατης εικόνας εξαρτιόταν από τη γωνία από την οποία κοιτάτε την οθόνη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση

Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.