Στη σταδιακή θέση σε λειτουργία της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τομπρούκ της Λιβύης προχωρά η Mytilineos.

Η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη τα τελευταία χρόνια με σημαντικά ζητήματα στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Παρατεταμένες διακοπές ρεύματος αποτελούν σημαντικό εμπόδιο στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας αλλά και στην ευημερία των πολιτών της.

Mytilineos: Πήρε άδεια για εξόρυξη βωξίτη στη Γκάνα

Ο δεύτερος αεριοστρόβιλος

Όπως ανακοίνωσε η Mytilineos ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη ενεργοποίηση και θέση σε λειτουργία του δεύτερου αεριοστροβίλου στο έργο παραγωγής ενέργειας στο Tobruk της Λιβύης, τροφοδοτώντας το δίκτυο της χώρας με επιπλέον 171MW.

Μετά την ολοκλήρωσή της, η μονάδα θα είναι σε θέση να παρέχει περισσότερα από 740MW. Ο πρώτος αεριοστρόβιλος ενεργοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2021 και τέθηκε σε λειτουργία στο τέλος του έτους, ενισχύοντας το ενεργειακό σύστημα της χώρας με περίπου 160 MW. Ο τρίτος αεριοστρόβιλος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη Μαρτίου και ο τελευταίος στα τέλη Μαΐου του 2024.

Η MYTILINEOS έχει αναλάβει τη μηχανολογική μελέτη, την προμήθεια και την κατασκευή της μονάδας παραγωγής ενέργειας 740 MW στο Tobruk με δυνατότητα διπλού καυσίμου (φυσικό αέριο ή υγρό καύσιμο). Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση 2 αεριοστροβίλων General Electric GT13E2 και 2 Ansaldo AE94.2 σε διαμόρφωση ανοιχτού κύκλου, καθώς και όλο τον σχετικό βοηθητικό εξοπλισμό. Σημειώνεται ότι η αποδοτικότητα του στροβίλου στη διαμόρφωση ανοικτού κύκλου μπορεί να υπερβεί το 38%.

Νέα έργα

Επιπλέον, η Mytilineos υπέγραψε πρόσφατα και προχωρά επίσης στις πρόσθετες εργασίες για τη λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής Δεξαμενών LFO, ενός Σταθμού Επεξεργασίας Αργού Πετρελαίου, ενός Υποσταθμού με μόνωση Αερίου (GIS) 220kV και των σχετικών Κτιρίων αεριοστροβίλων, σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα 24 μηνών.

Το έργο αυτό έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στη Λιβύη, αλλά και για την ενίσχυση της ενεργειακής της αυτάρκειας, των συνολικών πρωτοβουλιών ανασυγκρότησης και της καθημερινής ζωής των πολιτών της.

Η εγκατάσταση αυτού του σταθμού παραγωγής ενέργειας θα ενισχύσει άμεσα τις ενεργειακές υποδομές της χώρας, καθιστώντας το κεντρικό εγχείρημα για την αναζωογόνηση της Λιβύης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις