Η συμφωνία της Entersoft με την Olympia Group πολλαπλασίασε το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις ούτως ή άλλως ενδιαφέρουσες μετοχές του κλάδου

Ενδεικτικά, από 1/1 οι αποδόσεις των μετοχών που αφορούν σε πληροφορική-τεχνολογία, αν και κάποιες όχι αμιγώς, έχει ως εξής:

ΚΟΥΑΛ +55%, REALCONS +45% (ιστορ. υψηλά), ΕΝΤΕΡ +26% (ιστ. υψηλά), ΠΕΡΦ +22%, ΙΛΥΔΑ +15%, ΠΡΟΦ +12%, ΕΠΣΙΛ +11%, ΣΠΕΙΣ +6%, ΙΝΤΕΚ +4% (ιστ. υψηλά), ΣΠΙ +2%, ΛΟΓΟΣ -2%.

Ειδικότερα για την ΕΝΤΕΡ, όπως είδαμε και χθες, επρόκειτο για μια άκρως κερδοφόρα εταιρεία, με γεμάτο ταμείο και εξαιρετική χρηματοοικονομική θέση. Και παρά το γεγονός ότι τα 8 ευρώ τιμήματος (240 εκατ. ευρώ κεφ/ση) αντικατοπτρίζουν 17 φορές (!) τα EBITDA, ο αγοραστής ήταν ανένδοτος για να αποκτήσει την πλειοψηφία, υπενθυμίζοντας ότι κατείχε έως πρότινος ένα μικρό ποσοστό.

Κι έτσι, ανακατεύτηκε και πάλι η τράπουλα στον κλάδο, καθώς είναι γεμάτος εξαγορές από τη φύση του, με κορωνίδα την ΒΥΤΕ (από την Ideal Holdings).

Kαι έχοντας ως παρακαταθήκη τόσο τη ΒΥΤΕ όσο και τώρα την Entersoft, φαίνεται ότι οι προσδοκίες των επιχειρηματιών είναι πολύ μεγάλες για υπερκέρδη, με απευθείας προεκτάσεις στις λοιπές.

Εξ αυτών, η πιο επιθετική ήταν η Epsilon (ΕΠΣΙΛ) μέχρι το ..λαθάκι στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις και την καθίζηση της μετοχής στα τέλη του Σεπτεμβρίου 2023. Έκτοτε, και μέχρι να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, βολοδέρνει αδιάφορα, ενώ έλαβε χώρα μια πρώτη σοβαρή προσπάθεια προεξόφλησης για άνοδο στις 20 Φεβρουαρίου, με στόχο τα 14.

Εξόφλθαλμα υπεραγορασμένη, είναι η ΙΝΤΕΚ με δύο στιβαρά ράλι την περίοδο 20-21 και εντός του 2023. Από την εξαθλίωση του ενός ευρώ, πλέον σε ιστορικά υψηλά στα 6,5.

Παρόμοια κινήθηκε και η ΚΟΥΕΣ (Quest Holdings) του Φέσσα, με σημαία τη διασπορά σε λειτουργικές δραστηριότητες: πληροφορική (UniSystems, Intelli, Candi), εμπορία (InfoQuest, QuestOnLine, iSquare, iStorm, Clima Quest, GED-Dimitriou, FoQus, Epafos), ταχυμεταφορές (ACS, προς πώληση) και ΑΠΕ (Quest Energy). Από το 0,5% του 2017 σκαρφάλωσε στα 6,5 το 2022, για να “κάτσει” λίγο πάνω από 18 μήνες λόγω των νέων επενδυτικών σχεδίων και της μερισματικής πολιτικής που έφερε λογιστικές ζημίες στην Κατάσταση Αποτελεσμάτων Χρήσης.

Ψήφο εμπιστοσύνης έχουν πάρει ΙΛΥΔΑ, ΚΟΥΑΛ (Quality and Reliability), ΠΕΡΦ (Performance) και ΠΡΟΦ (Profile) τόσον καιρό, πάντα ενδιαφέρουσες για επανατοποθετήσεις. Η REALCONS έβγαλε μάτι με τα νέα της ιστορικά υψηλά και σοβαρή συναλλακτική δραστηριότητα.

Τέλoς, η ΣΠΕΙΣ (Space) θεωρείται αιχμή του δόρατος σε τεχνογνωσία, αλλά με πολύ δύστροπη συμπεριφορά για τους ..γνωστούς λόγους, ενώ οι μικρές ΣΠΙ και ΛΟΓΟΣ υπολείπονται σημαντικά, με την κακή εμπορευσιμότητα να αποτελεί πάντα μειονέκτημα. Ειδικότερα η ΣΠΙ (CPI) αφορά επί της ουσίας σε μεταπωλητή.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση
ο Αντικριστής |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση

Ο Γενικός Δείκτης, όχι μόνο απορρόφησε τους κραδασμούς που εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα ελέω πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ, αλλά κατάφερε να αναρριχηθεί σε πολυετή υψηλά.

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση
ο Αντικριστής |

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση

Με δεδομένη την ακαριαία αντίδραση των αγοραστών από τη ζώνη των 1360, είναι λογικό να έχουν τεχνική αξία τα τρέχοντα επίπεδα. Το ερώτημα είναι αν η αγορά θα συνεχίσει χωρίς ανάσα, αφήνοντας έξω πολλούς παίκτες.

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών
ο Αντικριστής |

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών

Συνεχίστηκε η ανοδική προσπάθεια στη Λεωφόρο Αθηνών, μετά τις πιέσεις λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Η συναλλακτική δραστηριότητα πρέπει να βελτιωθεί.