Και τελικά, ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε σε στενό εύρος διακύμανσης με μεγάλη συναλλακτική δραστηριότητα

Εν μέσω της διαδικασίας αποεπένδυσης του ΤΧΣ από την Piraeus και το αντίστοιχο placement, το ταμπλό δεν έχει βασική κατεύθυνση.

Με τον Γενικό Δείκτη να τριγυρίζει τα υψηλά 13 ετών.

Οι τραπεζικές μετοχές παραμένουν ισχυρές, ενώ οι επενδυτές δείχνουν πρόθυμοι να απορροφήσουν την όποια προσφορά.

Η μετοχή της ΑΛΦΑ φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστική όντας και η πιο “φθηνή” από τις 4, ενώ επέμενε πάνω από τα 1,74 που επιβεβαίωσε σήμερα τεχνικά, στήνοντας καλό μοτίβο για την περιοχή των 2.

Στην ΠΕΙΡ συνεχίστηκαν τα χετζαρίσματα: το ΣΜΕ Μαρτίου διαπραγματεύεται αισθητά υψηλότερα από την τιμή όπου αναμένεται το placement (ακόμα και στο ανώτατο όριο των 4), δίνοντας ευκαιρία σε όσους θέλουν να σορτάρουν ΣΜΕ κατά τον ίδιο αριθμό μετοχών που περιμένουν να πάρουν (προσεγγιστικά), κλειδώνοντας ένα κέρδος. Το κέρδος, αν και μικρό 3,5%-7%, ωστόσο είναι “ασφαλές”, με λίγες ημέρες να απομένουν μέχρι τη λήξη των ΣΜΕ.

Τα εύσημα στο ΚΡΙ που έκανε νέα ιστορικά υψηλκά, επάξια, και με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα 2023 (και την παραδοσιακή χρηματική διανομή).

Η ΠΕΡΦ επιβεβαίωσε το momentum όλου του κλάδου πληροφορικής, μετά και το mega deal της Entersoft. Η μετοχή σε νέα υψηλά 52 εβδομάδων και πέριξ των ιστορικών της, ενώ και οι λοιπές του κλάδου μοιάζουν παντοδύναμες.

Στον αντίποδα τα χαρτιά του ομίλου Viohalco. Η ΕΛΧΑ, παρά τα ανακοινωθέντα εταιρικά αποτελέσματα διόρθωσε με απώλειες έως και -6% ενδοσυνεδριακά, μόνιμα πιεσμένη.

Μα και CENER και ΒΙΟ δεν τα πήγαν καλά, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της μητρικής Viohalco (7/3).

7/3 ανακοινώνουν επίσης Alpha, Eurobank, Autohellas.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, αναμένουμε στις 7/3 τα προσωρινά στοιχεία του ΑΕΠ δ’ τριμήνου και τις εκτιμήσεις του ΑΕΠ του 2023, και την Παρασκευή αργά το βράδυ μετά το κλείσιμο, θα μιλήσει η DBRS για το αξιόχρεο της χώρας, υπενθυμίζοντας ότι έχει ήδη δώσει την επενδυτική βαθμίδα στην προηγούμενη αξιολόγηση.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση
ο Αντικριστής |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση

Ο Γενικός Δείκτης, όχι μόνο απορρόφησε τους κραδασμούς που εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα ελέω πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ, αλλά κατάφερε να αναρριχηθεί σε πολυετή υψηλά.

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση
ο Αντικριστής |

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση

Με δεδομένη την ακαριαία αντίδραση των αγοραστών από τη ζώνη των 1360, είναι λογικό να έχουν τεχνική αξία τα τρέχοντα επίπεδα. Το ερώτημα είναι αν η αγορά θα συνεχίσει χωρίς ανάσα, αφήνοντας έξω πολλούς παίκτες.

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών
ο Αντικριστής |

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών

Συνεχίστηκε η ανοδική προσπάθεια στη Λεωφόρο Αθηνών, μετά τις πιέσεις λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Η συναλλακτική δραστηριότητα πρέπει να βελτιωθεί.