Η αντιμονοπωλιακή υπηρεσία της Νότιας Κορέας θα εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Meta Platforms (META. O), ανοίγει νέα καρτέλα για φερόμενη αποτυχία προστασίας ορισμένων χρηστών διαδικτυακών αγορών που λειτουργούν από το Facebook και το Instagram από δόλιες συναλλαγές, ανέφεραν σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με το Reuters.

Kομισιόν: Ζητά εξηγήσεις από Meta για διαφημίσεις και συνδρομές

Η Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου της Κορέας (FTC) είχε διερευνήσει πιθανές παραβιάσεις του νόμου περί ηλεκτρονικού εμπορίου της χώρας και είχε στείλει έκθεση εξέτασης στη Meta στα τέλη του περασμένου έτους, ανέφεραν το Yonhap News και η εφημερίδα Dong-a Ilbo, επικαλούμενες ανώνυμες πηγές.

Η έκθεση αποτελεί ένα βήμα πριν από τη συνάντηση των επιτρόπων του οργανισμού για να εξετάσουν τα ευρήματα και να αποφασίσουν επίσημα για μέτρα. Ο οργανισμός ισχυρίστηκε ότι η Meta απέτυχε να εφαρμόσει επαρκή μέτρα για την προστασία και την παροχή θεραπείας στους χρήστες των αγορών Facebook και Instagram όταν προέκυψαν διαφωνίες σχετικά με τις συναλλαγές πωλήσεων, όπως απαιτείται για τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου, ανέφερε το Yonhap. Η FTC αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα, επικαλούμενη την πολιτική της να μην σχολιάζει μια εν εξελίξει έρευνα.

Η Meta δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο. Ενώ το Facebook και το Instagram είναι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και δεν είναι εγγεγραμμένες ως επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, οι αγορές που λειτουργούν απαιτούν αποτελεσματικά τη συμμόρφωσή τους με το νόμο, δήλωσε ο Yonhap.

Οι ειδήσεις ήρθαν αφότου ένας παρατηρητής προστασίας των καταναλωτών της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι επανεξετάζει τις πρακτικές μεγάλων πλατφορμών αγορών στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των Alibaba (9988.HK), ανοίγει νέα καρτέλα AliExpress και Temu.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή