Yπoγράφηκε σήμερα Σάββατο, από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ένα νομοσχέδιο προϋπολογισμού προκειμένου να αποφευχθεί η μερική παράλυση του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν υπέγραψε το νόμο αφότου η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε χθες Παρασκευή το σχετικό νόμο που αφορά πολυάριθμες κυβερνητικές υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης – Μπάιντεν: Προεκλογικές υποσχέσεις για φορολόγηση των κροίσων

Με τον σχετικό νόμο, η Γερουσία απέτρεψε τη μερική παράλυση του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού, ανοίγοντας το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση κυβερνητικών υπηρεσιών λίγες μόλις ώρες προτού εκπνεύσει η προθεσμία.

Πακέτο 467 εκατ. δολαρίων

Στην ψηφοφορία 75 γερουσιαστές τάχθηκαν υπέρ έναντι 22 κατά, και το πακέτο δαπανών που εγκρίθηκε ανέρχεται σε 467,5 δισεκατομμύρια δολάρια που θα χρηματοδοτήσουν τη γεωργία, τις μεταφορές, τη στέγαση, τους βετεράνους, και άλλα προγράμματα μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το Κογκρέσο πρέπει επίσης να καταλήξει σε συμφωνία για ένα πολύ μεγαλύτερο πακέτο δαπανών, που θα καλύπτει τις ένοπλες δυνάμεις, την εσωτερική ασφάλεια, την υγειονομική περίθαλψη και άλλες υπηρεσίες. Η χρηματοδότηση αυτών των προγραμμάτων καλύπτεται μέχρι τις 22 Μαρτίου.

Αθροιστικά, το ύψος των δύο πακέτων θα ξεπεράσει το 1,66 τρισ. δολάρια. Ακροδεξιοί Ρεπουμπλικάνοι άσκησαν πιέσεις για βαθιές περικοπές δαπανών προκειμένου να περιοριστεί το χρέος των 34,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα δύο σώματα του Κογκρέσου των ΗΠΑ συγκρούονται εδώ και μήνες για τις δημόσιες δαπάνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή