Να ψηφίσει υπέρ της αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους θα προτείνει στο ισπανικό κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ κάποια στιγμή ως το τέλος της θητείας του το 2027, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε κατά την ομιλία του σε εκδήλωση που οργάνωσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα στο Μπιλμπάο.

Ισπανία: Στο στόχαστρο συμμοριών το ελαιόλαδο στα σούπερ μάρκετ [γράφημα]

Κάτι που όπως υπογράμμισε δε θα το κάνει από ηθική πεποίθηση αλλά επειδή είναι ο μοναδικός τρόπος – και για τα δύο κράτη- να συνυπάρξουν με ειρήνη και ασφάλεια.

Πιο αναλυτικά ο Ισπανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι «κατά τη διάρκεια αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου, θα προτείνω στο κοινοβούλιο την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την Ισπανία».

«Ο μοναδικός τρόπος για να υπάρξουν δύο κράτη»

«Θα το κάνουμε όχι από ηθική πεποίθηση, διότι είναι ένας δίκαιος σκοπός, όμως επίσης διότι είναι ο μοναδικός τρόπος προκειμένου δύο κράτη, το Ισραήλ και η Παλαιστίνη, να μπορέσουν να συνυπάρξουν με ειρήνη και ασφάλεια», εξήγησε.

Ο Σάντσεθ, που επανεξελέγη τον Νοέμβριο του 2023, έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία του να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό Κράτος, όμως χωρίς, έως αυτή τη στιγμή, να έχει αναφέρει το ακριβές χρονικό πλαίσιο.

Ο Ισπανός ηγέτης είναι ο πιο γνωστός Ευρωπαίος αξιωματούχος που καταδίκασε το Ισραήλ για την επίθεσή του στη Γάζα, στο οποίο συμμετείχαν μόνο πολιτικοί στην Ιρλανδία και το Βέλγιο.

Τον Δεκέμβριο, ο Σάντσεθ είπε ότι «δεδομένου του πλάνα που βλέπουμε και του αυξανόμενου αριθμού παιδιών που πεθαίνουν, έχω σοβαρές αμφιβολίες ότι [το Ισραήλ] συμμορφώνεται με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω