Σημαντικές είναι οι πιθανότητες ο οίκος αξιολόγησης Moody’s να αναβαθμίσει την Ελλάδα στις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με την JP Morgan, η οποία παραμένει με τη σύσταση overweight στα ελληνικά δεκαετή ομόλογα, έναντι των ιταλικών.

Όπως αναφέρει η JP Morgan, στις 15 Μαρτίου, η Moody’s πρόκειται να αναθεωρήσει την αξιολόγηση της Ελλάδας και υπάρχει «αξιοπρεπής» πιθανότητα να της δώσει την επενδυτική βαθμίδα (IG). Η Moody’s είναι ο μόνος μεγάλος οίκος αξιολόγησης που εξακολουθεί να έχει την Ελλάδα χωρίς την επενδυτική βαθμίδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, παραμένει overweight στα ελληνικά δεκαετή ομόλογα, έναντι των ιταλικών, λόγω των περιοσμένων πιέσεων προσφοράς τις επόμενες εβδομάδες και επίσης ως πιθανή αντιστάθμιση κινδύνου. Τα ελληνικά ομόλογα παρουσίασαν χαμηλή απόδοση έναντι των ιταλικών κατά τη διάρκεια της κίνησης περιορισμού του κινδύνου την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει η JP Morgan.

Πάντως, την περασμένη εβδομάδα ο οίκος έκανε την έκπληξη και σε έκτακτο note έδωσε τα εύσημα στις ελληνικές τράπεζες για τις επιδόσεις τους, την ώρα που όλη η αγορά αναμένει την ετυμηγορία της στις 15 Μαρτίου. Άλλωστε, είναι η πιο αυστηρή εκ των συστημικών οίκων αξιολόγησης, ενώ έχει το outlook σε σταθερό, που υποδηλώνει ότι δεν αναμένεται κάποια αλλαγή, τουλάχιστον άμεσα.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στην προηγούμενη αξιολόγηση της Ελλάδας, η Moody’s είχε προχωρήσει σε διπλή αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας, στο Ba1 από Ba3 με σταθερές προοπτικές. Όπως είχε αναφέρει, η αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες αντανακλά την άποψη του οίκου ότι η ελληνική οικονομία, τα δημόσια οικονομικά, οι θεσμοί και το τραπεζικό σύστημα βλέπουν μία βαθιά διαρθρωτική αλλαγή, η οποία θα στηρίξει μία συνεχή ουσιαστική βελτίωση στους δείκτες πιστοληπτικής ικανότητας και ανθεκτικότητας σε μελλοντικά δυνητικά σοκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας
Οικονομία |

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας

Ο κ. Χατζηδάκης επισκέφτηκε και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και είπε ότι η αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί το λιμάνι από τις κακοκαιρίες θα γίνει σε χρονικό διάστημα ενός έτους