Τη δημοπράτηση μέρους του φάσματος που ανήκει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για την ενίσχυση των εμπορικών ασύρματων δικτύων 5G πρόκειται να ζητήσουν τη Δευτέρα δύο κορυφαίοι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές.

Κίνα: «Τρικλοποδιές» σε Apple και Tesla από τους εγχώριους ανταγωνιστές

Εκτόξευση της ζήτησης

Όπως εξηγεί το Reuters, το Κογκρέσο άφησε τον Μάρτιο του 2023 να λήξει η εξουσία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών να δημοπρατεί φάσμα για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίες, εν μέσω συζήτησης σχετικά με το ποιο φάσμα που χρησιμοποιείται από το Υπουργείο Άμυνας θα μπορούσε να επαναχρησιμοποιηθεί ή να διαμοιραστεί.

Ωστόσο, η ζήτηση για τη χρήση του φάσματος αυξάνεται κατακόρυφα, εν μέρει λόγω των εξελίξεων στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα αυτοκινούμενα οχήματα, τις αποστολές στο φεγγάρι και τη γεωργία ακριβείας. Η κινητή κίνηση ασύρματων δεδομένων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 38% το 2022 – πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση στην κινητή κίνηση δεδομένων όλων των εποχών.

Το νομοσχέδιο «Spectrum Pipeline» που υποστηρίζεται από τους γερουσιαστές Τεντ Κρουζ και Τζον Θιουν θα απαιτούσε από την Εθνική Διοίκηση Τηλεπικοινωνιών και Πληροφοριών (NTIA) του Υπουργείου Εμπορίου να προσδιορίσει τουλάχιστον 2.500 megahertz φάσματος μεσαίας ζώνης που θα μπορούσαν να αναδιατεθούν από τη χρήση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε μη κυβερνητική ή κοινή χρήση κατά τα επόμενα 5 χρόνια.

Το νομοσχέδιο θα απαιτούσε από την FCC να δημοπρατήσει τουλάχιστον 1.250 megahertz φάσματος για εμπορικές ασύρματες υπηρεσίες πλήρους ισχύος, συμπεριλαμβανομένου του 5G, εντός έξι ετών – και τουλάχιστον 600 megahertz εντός 3 ετών.

«Για να κυριαρχήσουμε στις ασύρματες τεχνολογίες επόμενης γενιάς, να μείνουμε μπροστά από τους αντιπάλους μας και να προωθήσουμε την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, οι ΗΠΑ πρέπει να δημιουργήσουν έναν αγωγό για την επέκταση της εμπορικής πρόσβασης στο φάσμα μεσαίας ζώνης», δήλωσε στο Reuters ο Κρουζ, ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός στην Επιτροπή Εμπορίου.

Ζητούν ευρύτερο ασύρματο φάσμα

Η NTIA ανακοίνωσε μέτρα τον Νοέμβριο με στόχο την απελευθέρωση πρόσθετου ασύρματου φάσματος με την επαναχρησιμοποίηση του φάσματος που επί του παρόντος προορίζεται για τμήματα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά δέχθηκε πυρά από τους Ρεπουμπλικάνους επειδή δεν κινήθηκε αρκετά γρήγορα.

Η Εθνική Στρατηγική για το Φάσμα του Λευκού Οίκου και το προεδρικό μνημόνιο περιλαμβάνουν μια μελέτη για περισσότερα από 2.700 MHz φάσματος για πιθανή επαναχρησιμοποίηση, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1.600 megahertz φάσματος μεσαίας ζώνης.

Η βιομηχανική ομάδα CTIA, η οποία εκπροσωπεί την AT&T, τη Verizon, την T-Mobile και άλλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών, εξήρε το νομοσχέδιο Κρουζ-Θιουν λέγοντας ότι «θα δημιουργήσει έναν αγωγό πλήρους ισχύος αδειοδοτημένου φάσματος που θα υποστηρίξει την αυξανόμενη χρήση ασύρματων δεδομένων από τους Αμερικανούς, θα προστατεύσει την εθνική μας ασφάλεια και θα εισάγει πραγματικό ανταγωνισμό στην οικιακή ευρυζωνική αγορά».

Τον περασμένο μήνα, τρεις άλλοι γερουσιαστές προέτρεψαν την κυβέρνηση Μπάιντεν να μην αφαιρέσει από το Υπουργείο Άμυνας το φάσμα που χρησιμοποιείται για στρατιωτικά συστήματα ραντάρ υπέρ των εμπορικών ασύρματων δικτύων.

Οι δημοπρασίες φάσματος έχουν συγκεντρώσει έσοδα 233 δισεκατομμυρίων δολάρια για την κυβέρνηση των ΗΠΑ τα τελευταία 30 χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής