Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με τις επιδόσεις της ιαπωνικής οικονομίας να παραμένουν στο επίκεντρο, καθώς μπορεί να προκαλέσουν αλλαγή στη νομισματική πολιτική της χώρας.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε την ημέρα με άνοδο 0,22% στις 7.729,40 μονάδες, ενώ ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ανέστρεψε τα ενδοσυνεδριακά κέρδη και υποχώρησε κατά 0,26%. Ο ευρείας βάσης Topix υποχώρησε επίσης κατά 0,33% στις 2.648,51 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,44% στις 2.693,57 μονάδες, αφού το ποσοστό ανεργίας του Φεβρουαρίου διαμορφώθηκε στο 2,6%, χαμηλότερα από το 3% του Ιανουαρίου. Ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έκλεισε οριακά στις 889,93 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ παρέμεινε σταθερός, αφού σημείωσε άνοδο άνω του 3% την Τρίτη, με τον CSI 300 της ηπειρωτικής χώρας να υποχωρεί 0,7% στις 3.572,36 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Canon Electronics υποχώρησαν έως και 12,7% μετά την έκρηξη του πυραύλου Space One με έδρα το Τόκιο, μόλις λίγες στιγμές μετά την εκτόξευση του. Ο πύραυλος Kairos με στερεά καύσιμα εξερράγη μέσα σε δευτερόλεπτα από την απογείωση του. Εάν η αποστολή πετύχαινε, θα έκανε την Space One την πρώτη ιαπωνική εταιρεία που έβαλε δορυφόρο σε τροχιά.

Στα μάκρο της ημέρας, το ποσοστό ανεργίας της Νότιας Κορέας διαμορφώθηκε σε εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό του 2,6% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο. Η μέτρηση ήταν ελαφρώς χαμηλότερη από το ποσοστό ανεργίας του Ιανουαρίου στο 3%. Ήταν επίσης το χαμηλότερο από τον Οκτώβριο του 2023.

Την ίδια ώρα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας Kazuo Ueda δήλωσε ότι οι συνεχιζόμενες ετήσιες διαπραγματεύσεις για τους μισθούς μεταξύ εταιρειών και συνδικάτων είναι κρίσιμες για να αποφασιστεί πότε θα σταματήσει σταδιακά το τεράστιο πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας.

Η κεντρική τράπεζα θα εξετάσει το ενδεχόμενο τροποποίησης του πλαισίου πολιτικής της που περιλαμβάνει ένα αρνητικό επιτόκιο, τον έλεγχο των αποδόσεων των ομολόγων και άλλα εργαλεία, εάν εμφανιστεί σταθερή επίτευξη του στόχου της για πληθωρισμό 2%, δήλωσε η Ueda στο κοινοβούλιο σήμερα.

Οι δηλώσεις έρχονται ενόψει της συνεδρίασης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας την επόμενη εβδομάδα, όπου το διοικητικό συμβούλιο θα συζητήσει εάν οι προοπτικές είναι αρκετά καλές ώστε να τερματίσει την πολιτική αρνητικών επιτοκίων που εφαρμόζεται από το 2016.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες