Θέλοντας να αποφύγει τυχόν παραπλανητικές απαντήσεις που θα την έφερναν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση, η Google περιορίζει το εύρος των ερωτήσεων που θα απαντά η τεχνητή νοημοσύνη Gemini για τις φετινές εκλογές σε όλο τον κόσμο.

Η εξέλιξη έρχεται την ώρα που η ραγδαία πρόοδος της λεγόμενης παραγωγικής ΑΙ δημιουργεί ανησυχία για παραπληροφόρηση και καμπάνιες επιρροής με ψεύτικες εικόνες και βίντεο, ένας κίνδυνος που υποχρεώνει τις κυβερνήσεις να εξετάσουν κανόνες για την τεχνολογία.

Gemini: H AI της Google το παράκανε με τη διαφορετικότητα 

Όταν ερωτηθεί για την επερχόμενη αναμέτρηση του Τζο Μπάιντεν με τον Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, ή για πιθανή αναμέτρηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Στέφανο Κασσελάκη, το Gemini γράφει  «Ακόμα μαθαίνω πώς να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Εντωμεταξύ, δοκιμάστε την Αναζήτηση Google».

Η Google είχε προαναγγείλει το μέτρο τον Δεκέμβριο, όταν ανακοίνωσε ότι θα εισήγαγε περιορισμούς στο Gemini πριν από τις φετινές εκλογές στις ΗΠΑ.

«Καθώς προετοιμαζόμαστε για τις πολλές εκλογικές αναμετρήσεις που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο το 2024, και λόγω περισσής προσοχής, περιορίζουμε τους τύπους των ερωτήσεων που αφορούν εκλογές για τις οποίες το Gemini θα δίνει απαντήσεις» δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος της εταιρείας σύμφωνα με το Reuters.

Το 2024 θεωρείται το μεγαλύτερο εκλογικό έτος όλων των εποχών, καθώς ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού προσέρχεται στις κάλπες –από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία μέχρι τη Νότια Αφρική και την Ινδία, τη μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου.

Η ινδική κυβέρνηση έχει ζητήσει από τις εταιρείες τεχνολογίας να ζητούν έγκριση πριν λανσάρουν εργαλεία ΑΙ που βρίσκονται υπό δοκιμή ή μπορεί να είναι «αναξιόπιστα».

Η Google βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο λόγω των εξόφθαλμων ανακριβειών σε κάποιες εικόνες που παράγει το Gemini, οι οποίες για παράδειγμα εμφάνιζαν πρόσωπα διαφόρων φυλών σε εικόνες των Εθνοπατέρων των ΗΠΑ.

Η εταιρεία αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη και να μπλοκάρει προσωρινά την παραγωγή πορτρέτων μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα.

Στο μεταξύ, η Google, η Meta και το TikTok ετοιμάζουν καμπάνιες ενημέρωσης και βρίσκονται σε επιφυλακή για καμπάνιες χειραγώγησης στις φετινές ευρωεκλογές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης