Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις εαρινές διαπραγματεύσεις για τους μισθούς της Ιαπωνίας και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό χονδρικής της Ινδίας.

Οι διαπραγματεύσεις για τους μισθούς της Ιαπωνίας ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη, με την πρώτη συνολική εκτίμηση να αναμένεται την Παρασκευή. Αναφορές από τοπικά μέσα έδειξαν ότι μεγάλες εταιρείες πρόσφεραν «μεγάλες» αυξήσεις στους μισθούς.

Οι ισχυρές αυξήσεις των μισθών θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για την Τράπεζα της Ιαπωνίας να αρχίσει να συσφίγγει την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της, με την κεντρική τράπεζα να συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Οι δείκτες

Στο μέτωπο των δεικτών, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έκλεισε τελικά με κέρδη 0,29%, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 0,30%, με τις μετοχές των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας να οδηγούν τα κέρδη.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,94% στις 2.718,76 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kosdaq υποχώρησε 0,27% και τερμάτισε στις 887,52 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έχασε 0,83%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισε με πτώση 0,28% στις 3.562,22 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε την ημέρα κατά 0,2% χαμηλότερα, παρά το ράλι των ανθρακωρύχων λόγω της συνεχιζόμενης ισχύος του χρυσού.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός χονδρικής της Ινδίας επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο στο 0,20% τον Φεβρουάριο και επίσης έπεσε χαμηλότερα από το 0,27% που παρατηρήθηκε τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες