Η αρχική δημόσια προσφορά του Reddit, της αμερικανικής ιστοσελίδας συγκέντρωσης ειδήσεων, περιεχομένου και online συζητήσεων, φέρεται να έχει υπερκαλυφθεί προς το παρόν τέσσερις έως πέντε φορές γεγονός που καθιστά πιο πιθανό ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα φτάσει την αποτίμηση των 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επιδιώκει.

Αν και η υπερεγγραφή δεν εγγυάται ισχυρή απόδοση στο ντεμπούτο στο χρηματιστήριο, σημαίνει ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να φτάσει τουλάχιστον το στοχευμένο εύρος τιμών από 31 έως 34 δολάρια ανά μετοχή όταν τιμολογήσει την IPO στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται δημοσίευμα του Reuters.

Η σύγκρουση Μασκ-Άλτμαν υπό το πρίσμα των δημοσίων σχέσεων

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το μάρκετινγκ της IPO συνεχιζόταν και ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι λεπτομέρειες είναι εμπιστευτικές.

Το Reddit έχει ήδη περιορίσει τις προσδοκίες αποτίμησής του, αφού αποτιμήθηκε σε έναν ιδιωτικό γύρο συγκέντρωσης κεφαλαίων 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021. Η δημόσια εγγραφή της εταιρείας επιδιώκει επί του παρόντος να συγκεντρώσει έως και 748 εκατομμύρια δολάρια.

Παρά την αφοσίωση πολλών από τους χρήστες του, το Reddit έχανε χρήματα κάθε χρόνο από την κυκλοφορία του το 2005 και υστερεί σε σχέση με την εμπορική επιτυχία εφαρμογών που έγιναν διαθέσιμες την ίδια περίοδο, όπως το Facebook της Meta Platforms και το Twitter, πλέον γνωστό ως X.

Η ιδιόμορφη δομή

Η εστίαση πολλών χρηστών του Reddit σε εξειδικευμένα θέματα και η κάπως χαλαρή προσέγγιση της πλατφόρμας στη μετριοπάθεια περιεχομένου ήταν ένα σημείο εμπλοκής με ορισμένους διαφημιστές. Σημειώνεται ότι το Reddit βασίζεται σε εθελοντές από τη βάση χρηστών του για να εποπτεύει το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στα φόρουμ του.

Οι συντονιστές μπορούν να αποφασίσουν να αποσυρθούν από το καθήκον τους ανά πάσα στιγμή, όπως το 2023, όταν αρκετοί παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Reddit να χρεώσει τρίτους προγραμματιστές εφαρμογών για την πρόσβαση στα δεδομένα του.

Τα 100.000 διαδικτυακά φόρουμ του Reddit, που ονομάζονται «subreddits», επιτρέπουν συνομιλίες για θέματα που κυμαίνονται από «το υπέροχο έως το γελοίο, το ασήμαντο έως το υπαρξιακό, το κωμικό έως το σοβαρό», σύμφωνα με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Στιβ Χάφμαν.

Οι κοινότητες με επιρροή είναι περισσότερο γνωστές για το «meme-stock» του 2021, όταν αρκετοί μικροεπενδυτές συνεργάστηκαν στο φόρουμ «wallstreetbets» του Reddit για να αγοράσουν μετοχές εταιρειών με μεγάλη βραχυπρόθεσμη πώληση, όπως η εταιρεία λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών GameStop.

Για να αξιοποιήσει τους ιδιώτες επενδυτές, το Reddit έχει κρατήσει το 8% των συνολικών μετοχών που προσφέρονται για επιλέξιμους χρήστες και συντονιστές στην πλατφόρμα του, ορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και φίλους και μέλη της οικογένειας των υπαλλήλων και των διευθυντών του.

Το Reddit είχε κατά μέσο όρο 73,1 εκατομμύρια καθημερινά ενεργούς «μοναδικούς» – χρήστες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του τουλάχιστον μία φορά την ημέρα – το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2023, σύμφωνα με μια κανονιστική κατάθεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή