Το «πράσινο φως» στους περιβαλλοντικούς όρους για μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο, ισχύος 999kW έλαβε η «Τεχνική Ολυμπιακή» από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδος – Ιονίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρεία σκοπεύει να αναπτύξει την εν λόγω μονάδα εντός ιδιόκτητης έκτασης περίπου 30 στρεμμάτων στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) Πατρών. Πρόκειται για μια κίνηση, η οποία εντάσσεται στην διακηρυγμένη πρόθεση του ομίλου της «Τεχνικής Ολυμπιακής» για δραστηριοποίηση σε έργα στον τομέα της «πράσινης» ενέργειας.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η εταιρεία προχώρησε στην απόκτηση του 100% των εταιρικών μεριδίων της Enerecso 1 Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, έναντι τιμήματος 384.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, έκανε γνωστό ότι η εγγονή της T.O. Constructions A.E. στις 4 Μαρτίου 2024 απέκτησε το 100% των εταιρικών μεριδίων της εταιρείας Enerecso 2 Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, έναντι τιμήματος ύψους 256.000 ευρώ.

Έκαστη εκ των Enerecso 1 Μονοπρόσωπη ΙΚΕ και Enerecso 2 Μονοπρόσωπη ΙΚΕ έχουν στην κυριότητα και κατοχή τους μία (1) υποχρεωτική συνεταιριστική μερίδα στην Ενεργειακή Κοινότητα με την επωνυμία «Αειφόρος Διάδρασις Ενεργειακή Κοινότητα Περιορισμένης Ευθύνης».

Προσφορές σύνδεσης από ΔΕΔΔΗΕ

Η τελευταία έχει λάβει από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. οριστικές προσφορές σύνδεσης, έχοντας ήδη υπογράψει και τις σχετικές συμβάσεις, για εννέα (9) φωτοβολταϊκούς σταθμούς, συνολικής ισχύος 8MW.

Οι Enerecso 1 Μονοπρόσωπη ΙΚΕ και Enerecso 2 Μονοπρόσωπη ΙΚΕ σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε αύξηση κεφαλαίου της ως άνω Ενεργειακής Κοινότητας, έτσι ώστε – μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής τους – να κατέχουν ποσοστά 15% και 10% αντίστοιχα επί του συνολικού συνεταιριστικού κεφαλαίου της Ενεργειακής Κοινότητας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις