Κι όποιοι αναζητούσαν διακαώς τη διόρθωση, βρήκαν αφορμή να πιέσουν το ταμπλό. Οι πρώτες τεχνικές στηρίξεις άντεξαν.

Ο μεν Οίκος Moody’s αρνήθηκε να αναβαθμίσει το αξιόχρεο της χώρας την Παρασκευή το βράδυ.

Αφήνοντάς μας έξω από τα μεγάλα επενδυτικά σαλόνια, υπενθυμίζοντας ότι είναι και ο μόνος από τους 5 επιλέξιμους από την ΕΚΤ που είναι αρνητικός.

Και μάλιστα, στη δικαιολογητική του έκθεση ανέφερε πλην άλλων το ζήτημα του αναβαλλόμενου φόρου, κάτι που δεν φαίνεται να επιλύεται άμεσα.

Η δε JPM σχολίασε καυστικά την πιθανότητα να επανέλθουμε στις ανεπτυγμένες αγορές μετά από τόσα χρόνια, θεωρώντας “δίκαιο” να παραμένουμε στις αναδυόμενες.

Κι έτσι, το momentum στο ταμπλό συντηρήθηκε αρνητικό, καθώς οι επενδυτές επιβεβαιώθηκαν στις ανησυχίες τους να ανεβάσουν τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 1430 μονάδες.

Συν αυτώ, η προς τα κάτω αναθεώρηση της οικονομικής μεγέθυνσης από την ΤτΕ αφαίρεσε κι άλλους πόντους βραχυπρόθεσμα.

Αντίθετα, συνεχίζονται τα διθυραμβικά σχόλια πολλών αναλυτών για την πορεία τόσο της οικονομίας μας όσο και επιμέρους των χρηματοοικονομικών μεγεθών (άρα και των τιμών-στόχων) πολλών εισηγμένων.

Μικτά τα σήματα, λοιπόν, και περιμένουμε από το ταμπλό να δώσει την ..ετυμηγορία.

Διαγραμματικά, η βάση των 1385, με ανοχή στα 1376, στέκει να υπενθυμίζει το σημείο κάτω από το οποίο θα αρχίσουμε να ανησυχούμε.

Και όσο ο Δείκτης μας δεν μπορεί να κατοχυρώσει το προαναφερθέν επίπεδο των 1430, τόσο οι αγοραστές ..κάθονται ήσυχοι και περιμένουν.

Από την άλλη, μπορεί όντως να είχαμε αρνητική την πρώτη συνεδρίαση της κουτσής χρηματιστηριακής εβδομάδας, όμως το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών, ή έστω εκείνων που αξίζουν μια ματιά, παραμένει σε ανοδική τάση.

Κάποιες μάλιστα κοντά σε ιστορικά ή και υπερπολυετή υψηλά, πράγμα που φανερώνει και τη δυναμική του Χρηματιστηρίου.

Ο όγκος συναλλαγών παραμένει υψηλότατος, είτε συγκρινόμενος με τις τελευτάιες εβδομάδες ή ακόμα και πολλών ετών, εξαιρουμένων ειδικών συνεδριάσεων με αναδιαρθρώσεις δεικτών ή εταιρικά γεγονότα.

Πράγμα που σημαίνει ότι έχουν ενεργοποιηθεί (ή επανενεργοποιηθεί) επενδυτές θεσμικού χαρακτήρα.

Επομένως, αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για ..συγκινήσεις, καλό θα ήταν να μην συμμετάσχει, ελέω μεταβλητότητας. Από την άλλη, οι επόμενες συνεδριάσεις πιθανόν να είναι ..η χαρά του βραχυπρόθεσμου, με συνεχή ανεβοκατεβάσματα και μικρές ευκαιρίες αγοραπωλησιών.

Ειδική μνεία στη REALCONS που κατάφερε, κόντρα στο υπόλοιπο ταμπλό, να δοκιμάσει νέα ιστορικά υψηλά, με ράλι πάνω από +110% στο έτος.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση
ο Αντικριστής |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση

Ο Γενικός Δείκτης, όχι μόνο απορρόφησε τους κραδασμούς που εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα ελέω πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ, αλλά κατάφερε να αναρριχηθεί σε πολυετή υψηλά.

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση
ο Αντικριστής |

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση

Με δεδομένη την ακαριαία αντίδραση των αγοραστών από τη ζώνη των 1360, είναι λογικό να έχουν τεχνική αξία τα τρέχοντα επίπεδα. Το ερώτημα είναι αν η αγορά θα συνεχίσει χωρίς ανάσα, αφήνοντας έξω πολλούς παίκτες.

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών
ο Αντικριστής |

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών

Συνεχίστηκε η ανοδική προσπάθεια στη Λεωφόρο Αθηνών, μετά τις πιέσεις λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Η συναλλακτική δραστηριότητα πρέπει να βελτιωθεί.