Έσοδα 218,7 εκατ. ευρώ , πραγματοποίησε το 2023 η THEON σημειώνοντας ετήσια αύξηση 53,0%, με προσαρμοσμένο EBIT 56,8 εκατ., που αντιστοιχεί σε περιθώριο 26,0%.

Οι παραγγελίες για την κατασκευάστρια συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης για αμυντικές εφαρμογές,  ανήλθαν στα  €506 εκατ., για το οικονομικό έτος 2023, σημειώνοντας αύξηση 51,7% σε σύγκριση με το οικονομικό έτος 2022, με αποτέλεσμα ο δείκτης Book-to-Bill να είναι 2,3x. Επιπλέον, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των παραγγελιών ανήλθε σε €540,2 εκατ., που αντιστοιχεί σε 2,5 φορές τα έσοδα του 2023.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2023, η εταιρία ανέφερε θετική ταμειακή θέση ύψους 13,9 εκατ. ευρώ, σε αντίθεση με την καθαρή δανειακή θέση ύψους 10,9 εκατ. ευρώ στο τέλος του προηγούμενου οικονομικού έτους.  Λόγω των δεδομένων λειτουργικών επιδόσεων και των αισιόδοξων προοπτικών για το 2024, το διοικητικό συμβούλιο προτίθεται να προτείνει στη γενική συνέλευση τη διανομή μερίσματος 40% σε σχέση με τα αποτελέσματα της χρήσης 2023, ένα χρόνο νωρίτερα από ότι είχε ήδη ανακοινωθεί στο Ενημερωτικό Δελτίο της Δημόσιας Εγγραφής.

Τα τελευταία 5 χρόνια η εταιρία αναπτύσσεται με μέσο ρυθμό 50% ετησίως, διατηρώντας το πολύ υψηλό επίπεδο κερδοφορίας της. Η συνεχώς αυξανόμενη πελατειακή βάση της THEON εκτείνεται πλέον σε 69 χώρες σε όλο τον κόσμο, 24 από τις οποίες αποτελούν μέλη του ΝΑΤΟ.

Η THEON ιδρύθηκε το 1997 και έκτοτε έχει γίνει ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές οργάνων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης στην παγκόσμια αγορά. Διαθέτει παγκόσμιο αποτύπωμα με γραφεία, μεταξύ άλλων, στην Αθήνα, τη Λευκωσία, το Arlington, το Abu Dhabi, το Dubai, και τη Σιγκαπούρη, καθώς και 3 εγκαταστάσεις παραγωγής στην Αθήνα, το Wetzlar (Γερμανία) και το Plymouth (ΗΠΑ).

Οι εξαγωγές της THEON αντιπροσωπεύουν το 97% του συνολικού κύκλου εργασιών της, εκ των οποίων το 81% κατευθύνεται στην Ευρώπη, το 7% στη Βόρεια Αμερική και το 9% στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις