Θετικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον οι αγορές της Ασίας σήμερα, με τον δείκτη Kospi της Νότιας Κορέας να σημειώνει υψηλά δύο ετών καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα νέα οικονομικά δεδομένα της περιοχής.

Ο Nikkei 225 έκλεισε με οριακές μεταβολές στις 40.398,03 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix έκλεισε με άνοδο 0,11% στις 2.780,80 μονάδες.

Ο δείκτης Straits Times της Σιγκαπούρης σημείωσε άνοδο 1,31%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,71% στις 2.757,09 μονάδες, αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2022 νωρίτερα μέσα στην μέρα. Ο μικρότερης κεφαλαιοποίησης Kosdaq έκλεισε κατά 0,26% υψηλότερα στις 916,09 μονάδες, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδό του από τον Σεπτέμβριο.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,41% και έκλεισε στις 7.780,20 μονάδες, αφού πλησίασε το ιστορικό υψηλό του τη Δευτέρα. Από την άλλη, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,1%, τροφοδοτούμενος από ενεργειακές και βιομηχανικές μετοχές, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας κέρδισε 0,51% στις 3.543,75 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποίηση στη Σιγκαπούρη αυξήθηκε κατά 14,2% τον Φεβρουάριο σε μηνιαία βάση, καταγράφοντας μια απότομη αντιστροφή από την αναθεωρημένη πτώση του 6,7% τον Ιανουάριο και ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες σε δημοσκόπηση του Reuters για άνοδο 3,1%. Σε ετήσια βάση, η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε κατά 3,8%, ξεπερνώντας επίσης την άνοδο 0,5% που αναμενόταν στη δημοσκόπηση του Reuters.

Επίσης, ο δείκτης τιμών παραγωγού υπηρεσιών της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 2,1% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο, όπως και τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες