Για μοτίβο «συγκάλυψης και ατιμωρησίας» σε μία σειρά σκανδάλων έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, με αφορμή την εθνική τραγωδία στα Τέμπη μετά και τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Το Βήμα», ανακοινώνοντας την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, υπογεγραμμένη από τις Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Αριστεράς και Πλεύσης Ελευθερίας.

Πρόταση δυσπιστίας: Για Τέμπη, κράτος δικαίου και διαρροή e-mails εγκαλεί την κυβέρνηση ο Ανδρουλάκης

«Να αποτρέψουμε το έγκλημα στα Τέμπη να είναι ένα διαρκές έγκλημα»

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κάνει συνήθειά της τη συστηματική υπονόμευση του κράτους δικαίου. Πληρώνουμε το ίδιο, διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία. Σε κάθε σκάνδαλο, σε κάθε ατιμωρησία, η πολιτική σας επιλογή είναι να κρύβετε την αλήθεια. Είναι πολιτική σας επιλογή η ατιμωρησία, η συγκάλυψη, απαξιώνοντας στα μάτια της κοινωνίας μας την πολιτική», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης στην αρχή της ομιλίας του.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Πριν λίγες ημέρες, στην άδεια καρέκλα του πρωθυπουργού και του κ. Καραμανλή είχα επισημάνει ότι η τραγωδία στα Τέμπη συμβολίζει την ηθική σας χρεοκοπία: 75 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους».

«Ζητήσαμε προανακριτική με βάση το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και είπατε ‘όχι’. Η εξεταστική επιτροπή απέκρυψε κρίσιμους μάρτυρες, που αφορούσαν την τηλεδιοίκηση αλλά και αποφάσεις του κ. Καραμανλή. Είχατε το θράσος να αποκλείσετε και την επιθεωρήτρια που διερεύνησε τη σύμβαση 717. Καταθέσατε ένα πόρισμα εκατοντάδων σελίδων, που επιρρίπτει πλήρη ευθύνη στο ανθρώπινο λάθος. Αν το σύστημα τηλεδιοίκησης και πέδησης λειτουργούσαν, οι αμαξοστοιχίες δεν θα είχαν συγκρουστεί ποτέ»,  υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «προχθές, ένα δημοσίευμα μιας κυριακάτικης εφημερίδας ανέδειξε ότι όσο όλη η Ελλάδα θρηνούσε, παγωμένος ο ελληνικός λαός, η μόνη αγωνία κάποιων στην κυβέρνηση ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση, το μικροκομματικό συμφέρον».

«Ποιος είχε πρόσβαση στο υλικό πριν την ΕΛ.ΑΣ. και πριν την ελληνική δικαιοσύνη για να ενισχύσει τη θεωρία περί ανθρώπινου λάθους;», σημείωσε.

«Ο ελληνικός λαός ζητά να λογοδοτήσουν αυτοί που ευθύνονται για το έγκλημα στα Τέμπη. Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησής σας, υπογεγραμμένη από τις ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει άλλη επιλογή. Θα έρθει εδώ να απολογηθεί για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, για την τραγωδία των Τεμπών», ανέφερε.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπεραμύνθηκε της πρότασης δυσπιστίας, λέγοντας πως πρέπει «να αποτρέψουμε το έγκλημα στα Τέμπη να είναι ένα διαρκές έγκλημα της ΝΔ», κατηγορώντας την κυβέρνηση για καθεστωτισμό.

«Είστε ικανοί να κάνετε τα πάντα για να κρατήσετε τις καρέκλες σας. Γι’ αυτό πήραμε αυτή τη θεσμική πρωτοβουλία. Για να μπει τέλος σε ό,τι προσβάλλει το κράτος δικαίου και στην ασυδοσία της κυβέρνησης», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα