Η μήκους 1,6 μιλίου (2,57 χλμ.) γέφυρα Φράνσις Σκοτ ​​Κι στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ, κατέρρευσε μερικώς μετά από χτύπημα πλοίου και έως και είκοσι άτομα μπορεί να βρίσκονται στο νερό, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τρίτη.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube έδειξε ένα πλοίο να χτυπά τη γέφυρα, και εν συνεχεία μεγάλα τμήματα κατέρρευσαν στον ποταμό Patapsco.

Οι συνθήκες παγετού και η περιορισμένη ορατότητα στο σημείο της κατάρρευσης της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη θα μπορούσαν να «προκαλέσουν ανησυχία», καθώς τα συνεργεία διάσωσης αναζητούν τουλάχιστον 20 άτομα που πιστεύεται ότι έπεσαν στο νερό.

Ο Kevin Cartwright, διευθυντής επικοινωνιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βαλτιμόρης, είπε στο CNN ότι συνεργάζονται με την ακτοφυλακή των ΗΠΑ και μια ομάδα δυτών βρίσκεται στο ποτάμι για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, με τις θερμοκρασίες γύρω από το λιμάνι γύρω στους 30 °F ( -1°C).

«Αισθάνομαι τουλάχιστον περίπου 30 βαθμούς (-1°C) εκεί που βρίσκομαι. Θα μπορούσε να είναι ελαφρώς χαμηλότερη από αυτό. Και είμαι σίγουρος ότι η θερμοκρασία του νερού είναι ακόμα πιο κρύα… Και αυτό μπορεί να δημιουργήσει ανησυχία και κίνδυνο για τους δύτες μας».

Ο Cartwright είπε ότι οι ομάδες εργάζονταν “μεθοδικά και με ασφάλεια” για να διασφαλίσουν ότι “όλοι όσοι επιχειρούν εδώ στη σκηνή είναι ασφαλείς και ότι είμαστε σε θέση να σημειώσουμε πρόοδο χωρίς να προκαλέσουμε βλάβη σε κανέναν άλλο”.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βαλτιμόρης περιέγραψε την κατάρρευση ως περιστατικό με μαζικές απώλειες και είπε ότι οι εργαζόμενοι αναζητούσαν επτά άτομα στον ποταμό.
Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα.

Το Associated Press ανέφερε ότι πολλά οχήματα έπεσαν στο νερό.

Σημειώνεται δε ότι η Francis Scott Key Bridge, είναι η μεγαλύτερη στην περιοχή της Βαλτιμόρης, κατασκευάστηκε το 1977, έχει μήκος 2,6 χλμ. και υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση τη διασχίζουν 11,5 εκατομμύρια οχήματα με το κόστος κατασκευής της να είναι 110 εκατομμύρια δολάρια.

Τα δεδομένα παρακολούθησης πλοίων από το LSEG δείχνουν ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σημαία Σιγκαπούρης, το Dali, στη θέση κατά μήκος της γέφυρας Key όπου συνέβη το ατύχημα. Ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης του πλοίου είναι η Grace Ocean Pte Ltd και ο διαχειριστής είναι η Synergy Marine Group, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Η Synergy είπε ότι θα εκδώσει ανακοίνωση για το περιστατικό.

«Όλες οι λωρίδες έκλεισαν και τις δύο κατευθύνσεις για συμβάν στη γέφυρα I-695 Key Bridge. Η κυκλοφορία παρακάμπτεται», ανέφερε η Αρχή Μεταφορών του Μέριλαντ σε ανάρτηση στο X.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα