Tον διορισμό του Χρήστου Χαρπαντίδη στη θέση του Ανώτατου Αντιπροέδρου Εξωτερικών Υποθέσεων από 1η Μαΐου 2024 ανακοίνωσε επίσημα η Philip Morris International.

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης, που συνδέθηκε με τον μετασχηματισμό της Παπαστράτος, μιας εκ των κορυφαίων βιομηχανιών στην Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη, στο νέο του ρόλο θα αναφέρεται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Jacek Olczak.

«Ο Χρήστος είναι ένας έμπειρος επιχειρησιακός ηγέτης με αποδεδειγμένο ιστορικό συμμετοχής της ενημέρωσης της κοινωνίας στα οφέλη της μείωσης των βλαβών από το κάπνισμα και της ανάλογης με τον κίνδυνο ρύθμισης για τα προϊόντα χωρίς καπνό», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Jacek Olczak. «Έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην οικοδόμηση της επιχείρησής μας χωρίς καπνό στην Ελλάδα και την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης καθώς εξελισσόμαστε μακριά από τα τσιγάρα. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Χρήστο και είμαι ενθουσιασμένος να δω ποιες ευκαιρίες μπορούμε να ξεκλειδώσουμε, καθώς αναλαμβάνει το τιμόνι της λειτουργίας μας για τις Εξωτερικές Υποθέσεις παγκοσμίως».

Από υπεύθυνος 12 χωρών στη ΝΑ Ευρώπη, σε νέο ρόλο με παγκόσμιο βεληνεκές

Από την ένταξή του στην PMI το 2003, ο κ. Χαρπαντίδης κατείχε πολλές θέσεις, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού της στρατηγικής για τα προϊόντα χωρίς καπνό στη Λοζάνη της Ελβετίας, καθώς και ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος στην Ελλάδα.

Πιο πρόσφατα, διετέλεσε Αντιπρόεδρος Περιοχής στον χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του στην PMI, συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της καταναλωτικής βάσης της εταιρείας χωρίς καπνό, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο της επωνυμίας της και υποστηρίζοντας κανονισμούς που συνάδουν με τις φιλοδοξίες της PMI για την απαγόρευση του καπνίσματος. Πριν ενταχθεί στην εταιρεία, εργαζόταν στην Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Ο κ. Χαρπαντίδης είναι κάτοχος πτυχίου φυσικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στα οικονομικά και στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Kent στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η ηγεσία της λειτουργίας Εξωτερικών Υποθέσεων παγκοσμίως είναι τεράστια τιμή», δήλωσε ο Χρήστος Χαρπαντίδης. «Ανυπομονώ να αξιοποιήσω την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει ήδη επιτύχει η ομάδα, η οποία έχει ως αποτέλεσμα στηριγμένες στην επιστήμη πολιτικές μείωσης της βλάβης του καπνού να υποστηρίζονται από περισσότερες χώρες. Είμαι απίστευτα περήφανος για το έργο που κάνουμε για να μεταμορφώσουμε την εταιρεία μας και για τον τρόπο που η κοινωνία των πολιτών ενώνεται για να μας υποστηρίξει. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν περισσότερα. Για να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας που αλλάζει τον κόσμο, πρέπει να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε διαφανή διάλογο, να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη στα στοιχεία και να συνεργαστούμε στενά με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους ενδιαφερόμενους φορείς της δημόσιας υγείας για να επιταχύνουμε την αλλαγή».

Η τοποθέτηση ακολουθεί την απόφαση του Grégoire Verdeaux να αποχωρήσει από την PMI στα τέλη Απριλίου για να ακολουθήσει άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο κ. Verdeaux επέκτεινε την παγκόσμια στρατηγική της εταιρείας για τη μείωση της βλάβης από το κάπνισμα και, με την ομάδα, δημιούργησε συναρπαστικές θέσεις πολιτικής και υποστήριξε κανονισμούς που συνάδουν με τις φιλοδοξίες μας για το κάπνισμα.

«Χάρη, σε μεγάλο βαθμό, στις προσπάθειες του Grégoire, οι πολιτικές μείωσης της βλάβης από τον καπνό υποστηρίζονται πλέον από έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών», είπε ο κ. Olczak. «Υπό την ηγεσία του Χρήστου, πιστεύω ότι η λειτουργία των Εξωτερικών Υποθέσεων θα διασφαλίσει ότι αυτή η θετική δυναμική θα διατηρηθεί και θα ενισχυθεί περαιτέρω».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις