Την έκδοση του νέου αμοιβαίου κεφαλαίου διετούς διάρκειας «3K/Τράπεζα Αττικής Premier Income Ομολογιακό 2026» σε συνεργασία με την 3K Investment Partners ανακοίνωσε η Attica Bank.

Το νέο Α/Κ προσφέρει τη δυνατότητα στους επενδυτές να τοποθετηθούν εμμέσως σε ελληνικά και διεθνή, εταιρικά και κρατικά ομόλογα, διευρύνοντας το φάσμα των επενδυτικών επιλογών τους και επιδιώκοντας να «κλειδώσει» την μελλοντική αξία της επένδυσής τους, ανεξάρτητα από τις κινήσεις των επιτοκίων καταθέσεων.

Η διάρκεια του ομολόγου

To «3K/Τράπεζα Αττικής Premier Income Ομολογιακό 2026» έχει διάρκεια 2 ετών με λήξη έως την 30η Απριλίου 2026.

Attica Bank: Σε Cepal και doValue η διαχείριση του χαρτοφυλακίου Omega

Η περίοδος συμμετοχών ξεκινάει την Τρίτη 26 Μαρτίου και λήγει στις 26 Απριλίου 2024, σε όλα τα καταστήματα της Attica Bank και στην 3K Investment Partners.

Η Attica Bank ενισχύει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο των επενδυτικών επιλογών που διαθέτει στους πελάτες της, σε συνδυασμό με την επενδυτική τεχνογνωσία της 3K Investment Partners, συνεισφέροντας στη δυνατότητα αποδοτικότερης αξιοποίησης της περιουσίας τους.

Τα οικονομικά μεγέθη

Η Attica Bank παρουσίασε Επαναλαμβανόμενα Λειτουργικά Κέρδη (προ προβλέψεων) ύψους €21,9 εκατ. για το σύνολο του 2023, κυρίως λόγω της αύξησης του επιτοκιακού εσόδου και της μείωσης της βάσης κόστους στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρηματικού Σχεδίου της Τράπεζας, έναντι ζημίας ύψους €38,5 εκατ. την αντίστοιχη συγκριτική περίοδο.

Κατά το δ΄ τρίμηνο του έτους, τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε €10,4 εκατ. (αυξημένα κατά περίπου 50% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του έτους), ενώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, το αποτέλεσμα ήταν ζημιογόνο κατά €4,3 εκατ. Για το 2023 τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €28,6 εκατ. έναντι ζημιάς €356,6 εκατ. την αντίστοιχη συγκριτική περίοδο.

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά έσοδα του Ομίλου σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν σε €93,2 εκατ. έναντι €48,3 εκατ. την αντίστοιχη συγκριτική περίοδο. Τα καθαρά επαναλαμβανόμενα έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν σε €74,2 εκατ., εμφανίζοντας σημαντική αύξηση κατά 82,6% έναντι του 2022, συνεχίζοντας τη θετική τάση των προηγούμενων τριμήνων του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις