Την παράταση των φορολογικών υποχρεώσεων έως την Τρίτη 2/4, εξαιτίας της τραπεζικής αργίας την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, λόγω του Πάσχα των Καθολικών ζητά με επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης προς τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη.

Η αργία της τελευταίας Παρασκευής του Μαρτίου θα έχει ως αποτέλεσμα τα εμπορικά καταστήματα να έχουν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα τέσσερις (4) ημέρες χωρίς αξιοποιήσιμες ταμειακές ροές (18 και 25/3 κλειστά καταστήματα καθώς και τις εισπράξεις Πέμπτης & Παρασκευής 28 και 29/3 που θα εμφανιστούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιχειρήσεων έως την Τρίτη 2/4).

Χειμερινές εκπτώσεις: 7 στις 10 επιχειρήσεις με χειρότερες πωλήσεις φέτος – Η έρευνα του ΕΣΑ

Ο κ. Καφούνης τονίζει ότι λόγω της οικονομικής στενότητας που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές, την μειωμένη κίνηση στην αγορά και την όλο και αυξανόμενη χρήση πληρωμών μέσω πιστωτικών καρτών, ο τζίρος αυτών των τεσσάρων ημερών είναι πολύ σημαντικός για την ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Κλείνοντας, σημειώνει ότι μεταφέρει το αίτημα όλων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, το υπουργείο Οικονομικών να ακολουθήσει την πρακτική του ΕΦΚΑ και να παρατείνει την προθεσμία πληρωμής όλων των φορολογικών υποχρεώσεων έως τις 2/4/24, ώστε να αποφύγουμε απώλεια ρυθμίσεων και επιβολή προστίμων, όχι μόνο για τις ασφαλιστικές, αλλά και για τις φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας γνωστοποιώ το πρόβλημα που παρατηρείται στην αγορά, ενόψει της τραπεζικής αργίας την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, Παρασκευή 29/3, λόγω του Πάσχα των καθολικών.
Επισημαίνουμε ότι εάν παραμείνει υποχρεωτική η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων την Πέμπτη 28-3-24, τα εμπορικά καταστήματα θα έχουν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα τέσσερις (4) ημέρες χωρίς αξιοποιήσιμες ταμειακές ροές (18 & 25/3 κλειστά καταστήματα καθώς και οι εισπράξεις Πέμπτης & Παρασκευής 28 & 29/3 θα εμφανιστούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιχειρήσεων έως την Τρίτη 2/4).

Με την οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές, την μειωμένη κίνηση στην αγορά και την όλο και αυξανόμενη χρήση πληρωμών μέσω πιστωτικών καρτών, ο τζίρος αυτών των τεσσάρων ημερών είναι πολύ σημαντικός για την ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, το αίτημα των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών που σας μεταφέρω προσωπικά, είναι το υπουργείο Οικονομικών να ακολουθήσει την πρακτική του ΕΦΚΑ και να παρατείνει την προθεσμία πληρωμής όλων των φορολογικών υποχρεώσεων έως τις 2/4/24, για να αποφύγουμε απώλεια ρυθμίσεων και επιβολή προστίμων, όχι μόνο για τις ασφαλιστικές, αλλά και για τις φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία